Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD:s partisekreterare Richard Jomshof kliver av innan valet

- 06/02/2020, 22:15 -

Richard Jomshof kliver av toppjobbet som Sverigedemokraternas partisekreterare. Det meddelar han under torsdagskvällen – och passar på att ge en känga till sina kritiker.

Richard Jomshofs tog över rollen som SD:s partisekreterare när Björn Söder klev av jobbet 2015.

På senaste tiden har det stormat rejält kring Jomshof – både internt och externt. 

Bland annat ska han ha pekats ut som "bitter och oprofessionell" i en rapport från Sverigedemokraterna själva. 

Under torsdagskvällen meddelar Jomshof att han kliver av toppjobbet. Han bemöter även en del av kritiken som har riktats mot honom.

"Naiv förhoppning"

– Jag hade en naiv förhoppning att man kunde kombinera partisekreterarjobbet och att arbeta med politik, så säger Jomshof till Aftonbladet. 

I samma veva meddelar SD-toppen att han kommer att avgå som partisekreterare. 

– Jag vill börja jobba med politik igen. Att jag överhuvudtaget blev partisekreterare var för att min partiledare, som jag känner största respekt för, frågade om jag ville det, säger han till Aftonbladet. 

Richard Jomshof
Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Slutar innan nästa val

Jomshof vill inte berätta exakt när han tänker sluta, men han understryker att det är innan riksdagsvalet 2022, skriver Aftonbladet

Han säger även att uppdraget har varit tufft och menar att han aldrig har "drivit ett ärende av personliga skäl", något som nämnts i den kritik som har riktats mot honom.

Mer nyheter: Annika Strandhäll berättar om sambons död: "Tog ju sitt liv"