Stefan Löfven uppmanar folket att stanna hemma.
Stefan Löfven uppmanar folket att stanna hemma. - Foto: Fredrik Sandberg TT/TT

Stefan Löfven om coronakrisen: "Faran är inte över"

Under torsdagen höll statsminister Stefan Löfven en presskonferens där han bland annat uppmanade folk med inplanerade resor att stanna hemma.


Statsminister Stefan Lövfen höll under torsdagen en presskonferens om insatserna mot den härjande coronasmittan i Sverige.

En viktig del av statsministerns tal var riktad direkt mot folket. Han uppmanade alla att ta sig en tankeställare innan man reser och menade att uppoffringarna kommer att fortsätta.

Stefan Löfven under presskonferens om coronaviruset. Bildkälla: Fredrik Sandberg TT/TT

"Faran är inte över"

Med påsken runt hörnet betonade statsministern att alla borde tänka efter kring om man verkligen ska resa iväg eller inte.

– Varje person måste värdera om en resa är värt risken, där säger vi att det är det inte. Stanna hemma, sa statsminister Stefan Löfven vid en presskonferens under torsdagen.

Statsministern var även noga med att påpeka att det här inte kommer att vara över inom den närmsta tiden. Fler uppoffringar kommer att behöva göras och ännu fler insatser.

– Faran är inte över. Detta är inte slut inom några veckor, perioden med uppoffringar kommer att vara länge än. Vi har toppen framför oss. Det är viktigare än någonsin att stanna hemma om man har symtom, säger Löfven och fortsätter:

– Vi kommer att ta oss ur detta och vi ska göra detta som en nation.
Stefan Löfven sa också att ha talat med övriga regeringschefer inom EU om att exportstoppet måste hävas för medicinsk utrustning


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.