Moderaternas kommunikatör Linnea Lundgren stöttar fästmannen Hanif Bali efter anklagelserna.
Moderaternas kommunikatör Linnea Lundgren stöttar fästmannen Hanif Bali efter anklagelserna. - Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Fästmön om anklagelserna mot Bali: "Har inte gjort det"

Hanif Bali (M) nekade under onsdagen till anklagelserna om olämpligt sexuellt beteende mot en minderårig flicka. Nu öppnar fästmön Linnea Lundgren upp om det inträffade.
– Det kommer bli svårt för en man att hjälpa en kvinna inom politiken efter detta, säger hon till Expressen.


Det var i fredags som Moderaterna gick ut med att en riksdagsledamot i partiet utreds för olämpliga sexuella kontakter med en person under 18 år. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en 15-årig flicka som ska ha kontaktat Hanif Bali för att få hjälp med läxorna. Det ska sedan ha utvecklats till en sexuell förbindelse där M-ledamoten bett flickan om nakenbilder och sex.

Hanif Bali (M) nekar till anklagelserna

På onsdagen gick riksdagsledamoten Hanif Bali (M) ut med ett inlägg på Facebook där han bekräftade att det är han som är den anklagade personen, och nekade samtidigt mot anklagelserna.

"Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet", skrev han då.

I inlägget uppger Bali också att det är flickan som ska ha försökt inleda en opassande relation med honom, vilket han då informerat både vänner och fästmön Linnea Lundgren om.

Linnea Lundgren stöttar fästmannen

Nu uttalar sig Lundgren, som även är kommunikatör inom Moderaterna, om anklagelserna som riktas mot fästmannen.

– Jag läste konversationerna och var med när han pratade med henne. Han sa att han inte visste hur han skulle agera då det var en Muf-medlem som behövde hjälp, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Och han ville ge den hjälp som han själv fått för att kunna vara där han är i dag. Han sa att han tyckte det kändes tråkigt att inte kunna göra det bara för att det handlar om en kvinna. Och så är det ju, jag tror att det kommer bli svårt för en man att hjälpa en kvinna inom politiken efter detta.

"Jag vet att han inte har gjort det"

När Lundgren väl fått se konversationerna mellan flickan och Bali ska hon ha uppfattat att flickan ifråga varit "ute efter en specifik grej" och därmed uppmanat Bali att avbryta kontakten.

– Jag har varit med, jag har sett allting. Jag har sett alla konversationer och hur han har avvisat henne. Jag vet att han inte har gjort det, säger hon till tidningen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.