Stockholm

Moderaterna pausar interna utredningen av Hanif Bali

Hanif Bali (M).
Hanif Bali (M). Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Moderaterna pausar nu sin interna utredning av riksdagsledamoten Hanif Bali som anklagats för olämpligt sexuellt beteende mot en minderårig flicka.
– Bör prövas rättsligt snarare än i en intern utredning, säger partisekreteraren Gunnar Strömmer till SvD.


Läs mer

Det var under fredagen som Moderaterna gick ut med att en riksdagsledamot inom partiet utreds för olämpliga sexuella kontakter med en person under 18 år. 

Hanif Bali (M) trädde fram

Riksdagsledamoten är Hanif Bali som, enligt uppgifter till Aftonbladet, ska ha bett en 15-årig flicka om nakenbilder och sex – något Bali nekade till i ett Facebook-inlägg under onsdagen.

"Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet", skrev han då.

Ledamoten polisanmäld av flickan

På onsdagen polisanmäldes Bali för försök till utnyttjande av barn för sexuell posering av en anonym källa och under torsdagen kom ytterligare anonyma polisanmälningar in.

– Det har kommit in nya anmälningar under dagen, säger chefsåklagare Maria Sterup som leder den aktuella utredningen till Aftonbladet.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen uppgav Moderaternas presschef Niklas Gillström för TV4 att även flickan polisanmält Bali – något man från partiets håll uppmanat henne att göra.

Moderaterna pausar utredningen

I samband med anklagelserna inledde Moderaterna en intern utredning av Bali. Denna lades emellertid ned under torsdagseftermiddagen.

”I det nu aktuella fallet är flera uppgifter – oavsett vad som är sant eller inte – av det slaget att de bör prövas rättsligt, snarare än i en intern utredning”, skriver Gunnar Strömmer, Moderaternas partisekreterare, i en kommentar till SvD.

Texten uppdateras.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.