Samsung Galaxy S5 tillsammans med en Galaxy Gear 2.
1 av 5
Samsung Galaxy S5 tillsammans med en Galaxy Gear 2. - Foto: AP / TT
Samsung-vd:n JK Shin med en Gear Fit på handleden.
2 av 5
Samsung-vd:n JK Shin med en Gear Fit på handleden. - Foto: AP / TT
Gear Neo.
3 av 5
Gear Neo. - Foto: AP / TT
Nya Samsung Galaxy S5.
4 av 5
Nya Samsung Galaxy S5. - Foto: AP / TT
Galaxy Gear 2 var en av de tre nya smartklockorna som presenterades.
5 av 5
Galaxy Gear 2 var en av de tre nya smartklockorna som presenterades. - Foto: AP / TT

Samsungs nya flaggskepp – här är det du behöver veta

På måndagskvällen presenterade Samsung sin nya smartphone Galaxy S5 – och tre nya smartklockor. Här är det du behöver veta om nyheterna.


Satsat på grunderna

Förutom de olika nyheterna säger sig Samsung ha satsat på grunderna. Detta gäller bland annat bättre batteritid och nedladdningshastighet. Det återstår att se hur det blir i praktiken.

BARCELONA. Vad kan läsa av din hjärtfrekvens, scanna ditt fingeravtryck och tål både vatten och damm? Jo, Samsung Galaxy S5.

På måndagen presenterade den koreanska teknikjätten sitt nya flaggskepp på Mobile World Congress i Barcelona.

Hälsofokus

Generellt ligger det nya fokuset på träning och hälsa. Det exemplifieras inte minst av att S5:an kan visa användarens hjärtfrekvens på en liten skärm under kameralinsen.

Skärmen är större än tidigare – 5,1 tum jämfört med 5,0 på föregångaren S4. Kameran har förbättras och har nu 16 megapixlar i stället för 13.

Tål det mesta

Precis som Apples senaste smartphone iPhone 5S har alltså S5:an en fingeravtryckssensor. Den sitter i hemknappen och det går att både logga in och betala genom att skanna av sitt finger.

En nyhet är dock att telefonen tål både vatten och exempelvis damm. Något som lär glädja en hel del användare.

Släpps i USA till våren

Samsung Galaxy S5 kommer att släppas i USA först under våren enligt Techcrunch. Det är ännu oklart när den kommer till Sverige. 

Priset är ännu ej presenterat, men enligt Lee Younghee, vice vd, kommer det att vara "konkurrenskraftigt".

Tre nya smartklockor

Det var dock inte bara en ny smartphone som presenterades på måndagen. Samsung visade även upp tre nya smartklockor – Galaxy Gear 2, Gear Neo och Gear Fit.

Gear 2 och Gear Neo kopplas ihop med användarens smartphone och möjliggör bland annat att motta sms och annat i klockan. Det går även att spela in video samt använda klockan som musikspelare – även utan en tillhörande telefon.

Ett förbättrat operativsystem har lett till att batteritiden för dessa båda klockor är tre gånger längre än tidigare. Nu går den att hålla igång i sex dagar med låg användning.

Gear Fit erbjuder samma funktioner som de andra två klockorna, men är mindre och har en mer diskret design. Den är närmast att jämföra med de Pebble-klockor som redan finns ute på marknaden, skriver Techcrunch.

Se The Verge testa Samsung Galaxy S5 här:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!