Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är det bästa och värsta från CES

- 09/01/2015, 19:27 -
Gustav Holmström
1 av 5

Gustav Holmström

Nyheter24

2 av 5

Nyheter24

3 av 5

4 av 5

5 av 5

Nyheter24 är på plats under CES i Las Vegas.

International CES, Consumers Electronic Show, som under veckan pågått i Las Vegas är över. Nyheter24:s Gustav Holmström har varit på plats och listar här veckans...  

Mest hoppingivande:

Intels CEO Brian Krzanich. Under sitt tal slog han först fast att 2015 skulle bli det mest utvecklande året sedan 1995, visade upp en serie häpnadsväckande tekniska lösningar som snart finns överallt och avslutade sedan med att berätta att Intel kommer att lägga 300 miljoner dollar för att se till att kvinnor och underrepresenterade minoriteter får större plats i teknikbranschen. Bra Brian!  

Mest exalterade:

Alla som på något sätt jobbar med 3D-skrivare. Sällan har några varit så övertygade om att de har framtiden i sin hand och att de kan göra allt från att bokstavligen talat rädda liv till att skriva ut choklad. Låt oss hoppas att de lyckas.

Veckans chips:

De som varje dag kom med presslunchen. Alla tänkbara komplimanger till den som tyckte att det var en bra idé!


Veckans mest använda ord:

"Internet of Things". Inte nytt på det sättet, men under CES har det till slut stått klart att alla tror på IoT. Och att alla har velat påpeka hur det kommer att förändra allt. Inte minst Samsungs CEO BK Yoon som slog an tonen redan under sitt invigningstal då han slog fast att IoT är något som kommer att bli "naturligt integrerat" i allas vardagliga liv inom en snar framtid. 

Bil:

Bobby. Eller Audi RS7, som konceptbilen egentligen heter. En förarlös bil, och ett steg närmare för mänskligheten att aldrig behöva göra någonting på egen hand.


Mest inkognito:

Kanye West. Han dök upp mer eller mindre på egen hand, i princip ingen såg honom och i efterhand undrade alla hur fan han lyckades med det.

Kanye with a fan at the 2015 International CES in Las Vegas yesterday.

Une photo publiée par TeamKanyeDaily (@teamkanyedaily) le


Minst inkognito:

Shaquille O'Neal. För att han är Shaquille O'Neal. Det är svårt att vara inkognito då.

Populäraste:

Att testflyga en drönare. Vilket sannolikt hjälptes av att det fanns cirka en miljard olika typer av drönare att leka med.

Hamburgare:

The ShackBurger. Alla sorters mässor och konvent borde hållas i närheten av ett Shake Shack.

Mest dominerande företag:

Trots att de egentligen inte presenterade något superhäpnandsväckande snackade alla om Sony. Där ser man vad ett snyggt område kan göra.

Motsägare:

CBS CEO Leslie Monvees. Alla pratade, tämligen självklart, om ny teknik. Monvees slog fast att han inte brydde sig om hur folk tittade utan OM folk tittade – vilket man bara kan vara säker på genom att han bäst innehåll, sa han.

Töntigaste:

Den här pepparsprej-pistolen.

Mest förvirrade:

Den här skribenten som minst tre gånger per dag på något sätt lyckades gå vilse på det enorma utställningsområdet.