1 av 11
- Foto: Nyheter24
2 av 11
- Foto: Nyheter24
3 av 11
- Foto: Nyheter24
4 av 11
- Foto: Nyheter24
5 av 11
- Foto: Nyheter24
6 av 11
- Foto: Nyheter24
7 av 11
- Foto: Nyheter24
8 av 11
- Foto: Nyheter24
9 av 11
- Foto: Nyheter24
10 av 11
- Foto: Nyheter24
11 av 11
- Foto: Nyheter24

11 tricks för hur du får iPhone-batteriet att räcka en hel utekväll

Dåligt batteri = kraftig ångest. Följ Nyheter24:s Pär Ullrich supertips så sparar och klarar du dig all night long.


En snabbt döende telefon är bland det värsta som finns. Procenten rinner iväg och du ser ungefär ut så här: 

Bildkälla  

Men det finns hopp. Genom att följa dessa tips kan du klara dig en hel utekväll och lite till. 

1. Sätt på flygplansläge

Inte ultimat om du vill ringa och messa så klart. Men har du wifi kan flygplansläge vara bra att sätta på en stund. Det sparar en hel del på batteriet, och har du dessutom tillgång till laddare så laddas luren dubbelt så fort i flygplansläge. Gå bara till inställningar och dra i läget, eller svep uppifrån och ned på skärmen och tryck på planet. 

2. Stäng av 4G

Är du i en hyfsad urban miljö kan 4G, som drar mer batteri än 3G, vara onödigt. Om du får välja mellan batteri och snabbhet på festen så går batteriet före alla dagar i veckan. Gå till inställningar > mobilnät och stäng av 4G.

3. Stäng av blåtand

Används ganska sällan och kan därför vara avstängd ofta. Gå till inställningar > bluetooth och stäng av, eller svep uppifrån och ned på skärmen och tryck på den inringade symbolen.

4. Sänk ljusstyrkan 

En stor batteribov är ljusstyrkan. Dra ner den och kör rätt mörkt, du kommer spara batteri. Svep uppifrån och ned på skärmen och dra längs skärmen vid den lilla "solen".

5. Stäng av wifi

Om du inte är uppkopplad på ett nätverk utan kör med 3- eller 4G kan du lika gärna fimpa wifin. Har du wifi påslagen kommer mobilen aktivt söka efter tillgängliga nätverk, vilket drar batteri. Inställningar > wifi och dra av. Eller uppifrån och ned och tryck i det markerade. 

6. Stäng av platstjänster

Platstjänster är ju sjukt användbart på många sätt. Den inbyggda GPS:en ger dig vägledning genom kartor och gör så att dina appar blir mer specialsydda. Platstjänster drar också batteri, så klart, så stäng av om den inte används så sparar du. Gå till inställningar > integritetsskydd > platstjänster och stäng av genom att dra. 

7. Stäng av push

Att få data så som mejl och andra pushnotiser drar på le battery. Tungt att stänga av om du vill hänga med i sociala medier och så vidare, men ibland kanske man får offra sig. Gå till inställningar > e-post, kontakter, kalendrar > hämta nya data och stäng av push. För att få mejl ändå kan du ändra andra inställningar. Mer om det i punkt nio.

8. Hämta mejl mer sällan

Om du valt inställningar så att mejl hämtas jämt kommer din lur söka efter nya mejl hela tiden. Och ja, det drar givetvis batteri. Ställer du in manuell hämtning söker telefonen mejl endast då du går in i appen. Inställningar > e-post, kontakter, kalendrar > hämta nya data och tryck i manuell.

9. Bakgrundsuppdatering

Bakgrundsuppdatering gör att dina appar uppdateras även när du inte är inne i dem. Ofta rör det sig om appar du regelbundet besöker, och iOS lär sig då ungefär vilka tider du vill ha uppdateringen. Gå till inställningar > allmänt > bakgrundsuppdatering och stäng av, alternativt välj vilka appar du vill ha det på.

10. Stäng av appförslag

Att få förslag på appar är en rätt ny funktion. Förslagen kan baseras på var du är, om du har platstjänster, eller vilka appar du redan har. Japp, batteridödare är det. Ta en sväng till inställningar > allmänt > handoff och föreslagna appar och dra av.

Bonustips 

11. Ladda ur ofta

Ja, det gamla hederliga tricket fungerar faktiskt. Om du låter mobilen ladda ur helt innan du sätter i laddaren så kommer batteriet att räcka och hålla längre. 

Misstag

1. Avsluta appar funkar ej

Jo, det är faktiskt sant. Att stänga apparna som ligger i bakgrunden funkar inte för att spara batteri. Tvärtom kan det förkorta batteritiden. Mer om det här

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Får du ångest när du har dåligt batteri på telefonen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Max hamburgares stora ändring – första gången på 15 år

Så blev Skövde ett mecka för spelskapare

1 timme sedan
De når miljoner och omsätter miljarder. Spelbranschen blomstrar i Skövde, som blivit Sveriges tredje största spelstad. Skövde är känt för att vara ett ställe där man kan förverkliga sin dröm, säger spelaffärsutvecklaren Marcus Toftedahl.

Mathems ändring får kunderna att rasa: "Slutar handla"

1 timme sedan
Mathem har bytt ut sina påsar mot kartonglådor – något som inte går hem hos alla kunder. Men enligt företaget gör förändringen att fler prissänkningar blir möjliga. – Här är lådorna en viktig nyckel, säger Lotta Olofsson, kommunikationschef på Mathem, till Nyheter24.

Polisen rapporterar om misshandel, Järfälla

1 timme sedan
"Polisen larmas till en lägenhet i Jakobsberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om djur, Stockholm

1 timme sedan
"Flera samtal kom in om lösa hästar på Östermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Mätta flyttfåglar kommer rekordtidigt

2 timmar sedan
Många flyttfåglar har anlänt till Sverige omkring tre veckor tidigare än normalt. Men det är inte den svenska våren som lockar. Förklaringen finns förmodligen att hämta i det varmare klimatet.