Vi har alla våra favoriter!
1 av 17
Vi har alla våra favoriter!
2 av 17
3 av 17
4 av 17
5 av 17
6 av 17
7 av 17
8 av 17
9 av 17
10 av 17
11 av 17
12 av 17
13 av 17
14 av 17
15 av 17
- Foto: tt bild
16 av 17
- Foto: tt bild
17 av 17
- Foto: tt bild

Stor undersökning: Så används olika emojis runt om i världen

Har du någonsin undrat vilka som gillar bajs-emojin mest?


Har nu någonsin undrat hur olika emojis används runt om i världen? Nu har vi svaret!

Det är tangentbordsappen Swiftkey som har sammanställt en global undersökning där man har tittat på hur olika emojis används.

1. Kanadensarna älskar bajsemojin!

Bajs-emojin är mångas favorit, men ingen gillar skithögen lika mycket som kanadensarna. Enligt undersökningen använder de emojin dubbelt så mycket som genomsnittet i världen.

2. Men inget slår ett leende

Hela 44 procent av alla emojis som skickas är faktiskt glada ansikten i olika former. Trevligt va? Så här ser det ut för olika emojis runt om i världen.

3. USA älskar kungligheter...

De har inget kungahus, men amerikanarna använder alla monarkirelaterade emojis dubbelt så mycket som till exempel britterna. Jänkarna gillar också pengapåsen och döskallen mer än några andra.

4. ...och aubergine!

Och ja.. vi vet ju alla vad den betyder ;)

(en hint: aubergine-emojin betyder "penis"!!)

5. Ska man vara ledsen är det lika bra att göra det ordentligt!

Ibland är du nere. Helt okej! Då vill du ha en emoji som verkligen förklarar hur du känner. Och faktum är att ingen ledsen emoji är så poppis som just supergråt-emojin!

6. Ryssarna är väldigt kärleksfulla!

När man tänker på gos och mys är det kanske inte direkt Putte man tänker på. Men faktum är att ryssarna är bäst på att använda kärleks-emojis, som till exempel hjärtan och kyssläppar.

7. Australiensarna älskar bira

...medan man i Australien föredrar öl-emojin mer än några andra!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
använder du mycket emojis?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.