Måndag 8 Aug
Stockholm

Det finns en "snyggkategori" på Tinder – så hamnar du i den

Så hamnar du i snyggfacket på tinder.
1 av 3
Många teknikexperter har gjort kvalificerade analyser av mekanismerna bakom Tinder. Foto: TT Nyhetsbyrån
Svajpa höger
2 av 3
De profiler vi först möts av när vi öppnar Tinder är till exempel inte slumpmässiga, som man kanske kan tro. Det är mycket mer komplext upplagt än så. Foto: Ap
Matcha på Tinder
3 av 3
Användare som sorteras som "mer attraktiva personer" är de du först möts av när du startar appen. Dessa har nödvändigtvis inte swipat höger på dig, men de är snygga och det faktumet ska helt enkelt få dig att tro att det kryllar av snyggos på Tinder. Foto: TT BILD

Många som använder Tinder har nog funderat på hur det egentligen går till när förslagen på flirtrar att förkasta dyker upp i appen. Det här kan vara svaret.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ingen vet säkert hur Tinder fungerar. Det gör bara programmerarna. Men många teknikexperter har gjort kvalificerade analyser av mekanismerna bakom appen, skriver brittiska Metro.

De profiler vi först möts av när vi öppnar Tinder är till exempel inte slumpmässiga, som man kanske kan tro. Det är mycket mer komplext upplagt än så.

Vissa användare sorteras nämligen i kategorier för "mer attraktiva personer". Personerna i den snygga kategorin är dessutom de som troligtvis också fått många höger-swipes. Det är de människorna som du först möts av när du startar appen. Kanske mellan 10 till 15 stycken. Dessa har nödvändigtvis inte swipat höger på dig, men de är snygga och det faktumet ska helt enkelt få dig att tro att det kryllar av snyggos på Tinder. På så sätt kommer du troligtvis få uppfattningen att du kommer att hitta någon som ser bra ut, tänker Tinder.

När du tagit dig igenom klustret av snyggingarna kommer sedan de som swipat höger på dig – och som sitter och väntar på att du ska göra detsamma. Det är också anledningen till att du oftast matchar med folk precis när du har startat appen. Matchningarna sker direkt för dig, men för den andra personen kan det ha gått flera dagar sedan de swipade höger.

För att undvika att du får en för tydlig ström av matchningar i rad inom de första minuterna lägger dock Tinder in några profiler som du inte matchar med medan du swipar, skriver brittiska Metro.

Har du Tinder?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.