1 av 2
- Foto: Youtube/Nintendo
2 av 2
- Foto: Youtube/Nintendo

Nu är det klart – då släpps fetaste Pokémon-appen någonsin

Världen har längtat så länge efter episka Pokémon Go, spelet här alla dina barndomsdrömmar blir sanna. Och nu finns ett releasedatum!


Du drömde om det som barn – och nu blir det verklighet. Snart kommer du gå runt på stan eller i skogen och jaga Caterpies, Squirtles, Pikachus och kanske till och med en Eevee om du har tur.

Nyheter24 har tidigare skrivit om appspelet Pokémon Go, som slog ner som en bomb när första trailern kom i höstas. Och nu har alla som längtat äntligen fått ett datum att se fram emot. Enligt The Verge kommer appen släppas till både Android och Apple redan i juli.

Bild från trailern som släpptes i höstas.

Och lagom till releasen har flera detaljer framkommit om spelet. Bland annat kommer du kunna spela i virtual reality (JA! DET HÄNDER!!!). Det kommer också finnas fysiska platser runt omkring dig för att hela dina pokémon, hitta speciella föremål och ovanliga pokémons.

Så, om du älskar Pokémon och vill gå ut och fånga alla – håll ut. Snart blir drömmen verklighet.

Mer om Pokémon Go blev klart på E3-mässan i Los Angeles. Vill du se klipp därifrån finns det här (spola fram till 22:30 i klippet)

Och vill du se trailern igen, här är den:


Kan du allt om Pokémon? Gör vårt quiz här!

/
/
/
/
iOS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hur många ska du fånga?
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.