Tisdag 22 Jun
Stockholm

Skaffa Pokémon Go – innan det släpps i Sverige

Spel
1 av 2
Pokémon GO är minsann väldigt hett. Foto: Youtube/Nintendo
Spel
2 av 2
Och det går att fånga Pokémons redan nu i Sverige. Foto: Youtube/Nintendo

Alla snackar om det – så det är väl bara rättvist att du också ska få tal av äventyret.

Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Du har säkert märkt att överallt på sociala medier är alla som tokiga i Pokémon Go. Kanske har du till och med redan sett att folk verkar springa överallt på stan för att "catch 'em all".

Spelet finns nu i USA, Australien och Nya Zeeland. Spelet har ännu inte lanserats i Sverige ännu, men det finns faktiskt ett sätt att skaffa spelet redan nu! Med lite hjälp av Tech Radar.

Så här gör du om du har en Android-telefon:

Om du inte befinner dig i ett land där spelet officiellt lanserats så måste du göra som följer. Det kan vara lite "krångligt" men den här listan ska vara så pedagogisk som möjligt.

Du måste alltså ladda ner spelet i tredje hand eftersom spelet inte finns i Sverige i Google Play-affären. Då måste du först slå på inställningen som tillåter dig att öppna appar som inte är nedladdade från officiella affären. En varning – det kan innebära att programmet har virus eller liknande så vidtag försiktighet!

1. Gå till inställningar och sedan säkerhet. Där ska det finnas ett val som heter Okända källor. Klicka för att slå på inställningen.

2. Nu ska du ladda ner en APK-fil med Pokémon Go. Ett förslag är att ladda ner det härifrån. Klicka OK när varningsmeddelandet kommer. Då laddas spelet ner.

3. När det är nedladdat svep ditt finger neråt för att se notiserna. Välj filen och sedan Installera.

4. Nu är det dags för dig att fånga alla Pokémon! Lycka till!

Så här gör du om du har en iPhone:

Det ser annorlunda ut än om du har en Android. Och kanske ännu lite "krångligare" faktiskt. Men håll ut – det är värt det.

Om inte appen finns i App Store så gör du som följer.

1. Du måste få din iPhone att tro att du finns i en region där du kan ladda ner Pokémon Go. Öppna därför upp Inställningar och sedan iTunes Store och App Store för att logga ut.

2. Gå tillbaka till Inställningar och välj Allmänt och sedan Språk och region. Sätt därefter regionen till USA, Nya Zeeland eller Australien.

3. Öppna App Store. Sök efter Pokémon Go – om inte appen syns ladda istället ner en gratis app och välj Skapa nytt Apple ID.

4. Gå igenom processen och skapa ett nytt Apple ID. Välj att inte fylla i någon fakturainformation och lägg sedan till en adress från USA, Nya Zeeland eller Australien. Googla fram exempelvis en myndighetsadress.

5. Nu ska du kunna ladda ner Pokémon Go till din iPhone (eller iPad). När appen är släppt i din region kan du åter logga in med ditt svenska Apple ID. Då kan det krävas att du installerar om appen – men oroa dig inte. Ditt spel sparas i molnet – så dina infångade Pokémon finns kvar.

6. Lycka till!

Nu tänker jag bli allra bäst och bygga upp ett lag.
För jag ska söka och fånga flest och träna dem var dag.

Läs också om hur polisen använder Pokémon Go för att hitta kriminella – och mer information om spelappen från Nintendo.

Har du testat Pokémon Go?
Tack för din röst!
Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela
Vilken start-Pokémon väljer du att börja med?