Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
75
reaktioner idag

Här är anledningen till att flygplan släcker kabinljuset vid start och landning

När det kommer till flygning har vi en miljon obesvarade frågor, men här är i alla fall svaret på en av dem.

Flygplan drar ner belysningen i kabinen vid start och landning.

Och nu har vi fått veta varför.

Och svaret var mycket enklare än vad du kunnat tro.

Om du någon gång flugit så vet du att ljuset i kabinen släcks vid start och landning så det blir lite mer skumt. Och många har nog frågat sig varför det är så, skriver Independent.

Nu har piloten Chris Cooke svarat på frågan så vi slipper undra mer. Och svaret visade sig vara betydligt enklare än vad vi trodde.

Han berättar att anledningen till att minska ljusstyrkan i kabinen vid start och landning beror på att låta folks ögon vänja sig vid ett mörkare ljus om planet plötsligt skulle behöva evakueras snabbt.

– Tänkt dig att vara i ett ljust rum med en massa främmande hinder när någon plötsligt släcker lyset och ber dig att gå ut snabbt, förklarar han för Travel + Leisure magazine.

Så, svårare än så var det inte. Nu kan du fortsätta att fundera på de resterande 999 999 frågorna, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilken del av flygplanet som är den äckligaste (och det är inte toaletterna) och vilka som är de lyxigaste flygbolagen i världen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du flugit flygplan?

Mer:

Det här kommer snart att vara världens längsta flygresa – så lång är den