Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan du beställa en flygande bil – men priset är helt sjukt

Nyheter | 24/04/2017 11:50

Framtiden är här! Den här bilen går att flyga och den är helt på riktigt.

Det har pratats om flygande bilar hur länge som helst. Men hittills ha de luftburna bilarna varit enstaka testversioner och inget som vi vanliga dödliga kunnat köpa.

Flygande bilar är ju till och med så ovanligt att folk som bodde i London inte riktigt visste vad de skulle tro när de råkade se en för något år sedan. Även om just den bilen var lite speciell.

Men nu händer det grejer på riktigt!

Företaget AeroMobil presenterade i helgen en helt fungerade flygande bil som vem som helst kan köpa. Företaget bakom visade upp bilen…eller ska vi kalla det flygplanet, under en utställning i Monaco.

Bilen/flygplanet drivs med bensin och funkar precis som en vanlig bil på marken. Fyra personer får plats och från och med nu kan vem som helst förbeställa bilen.

Men den som tänkte ta en flygtur i sommar kommer bli besviken, företaget beräknar att de första bilarna kommer levereras 2020.

Priset då? Ja, det gäller att du har en riktigt stor plånbok om du vill flyga med den här skapelsen, runt 11 miljoner kronor kommer den kosta.

Men det kan det ju vara värt för att få flyga i egen bil till moster Greta i Flen!

När Nyheter24 träffade framtidsministern Kristina Persson som snackade hon bland annat om flygande bilar.