Nu kan du beställa en flygande bil – men priset är helt sjukt

Framtiden är här! Den här bilen går att flyga och den är helt på riktigt.


Det har pratats om flygande bilar hur länge som helst. Men hittills ha de luftburna bilarna varit enstaka testversioner och inget som vi vanliga dödliga kunnat köpa.

Flygande bilar är ju till och med så ovanligt att folk som bodde i London inte riktigt visste vad de skulle tro när de råkade se en för något år sedan. Även om just den bilen var lite speciell.

Men nu händer det grejer på riktigt!

Företaget AeroMobil presenterade i helgen en helt fungerade flygande bil som vem som helst kan köpa. Företaget bakom visade upp bilen…eller ska vi kalla det flygplanet, under en utställning i Monaco.

Bilen/flygplanet drivs med bensin och funkar precis som en vanlig bil på marken. Fyra personer får plats och från och med nu kan vem som helst förbeställa bilen.

Men den som tänkte ta en flygtur i sommar kommer bli besviken, företaget beräknar att de första bilarna kommer levereras 2020.

Priset då? Ja, det gäller att du har en riktigt stor plånbok om du vill flyga med den här skapelsen, runt 11 miljoner kronor kommer den kosta.

Men det kan det ju vara värt för att få flyga i egen bil till moster Greta i Flen!

När Nyheter24 träffade framtidsministern Kristina Persson som snackade hon bland annat om flygande bilar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.