Fredag 25 Jun
Stockholm

Nu ändras salladsemojin – för att veganer ska bli nöjda

Nya emoji från Android
1 av 2
Emojin kommer snart ut. Foto: Pixabay/Google
2 av 2

Tanken är att den nya emojin ska vara mer inkluderande. Men många har blivit upprörda över förändringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vi har alla varit med om det. Någon messar och frågar vart man ska gå och käka på lunchen eller vad man vill ha till middag. Självklart orkar man inte alltid skriva vad man är sugen på, så istället drar man iväg en burgare, pizza eller en frukt i emoji-form. Det blir ju lättare så.

Men för veganer har det här med mat-emojis inte varit helt enkelt, åtminstone inte för dem som har Android och älskar sallad. 

Den som väljer sallads-emojin på Apple får se en trevlig sallad som verkar innehålla rödlök, gurka, tomat och grönsallad. Men på Android har det smugit sig in ett halvt hårdkokt ägg i salladen. 

Inte nog med att många tycker att tanken på ägg i sallad är fett oskön så blir det också ett hinder för veganer, som så klart inte äter hårdkokta ägg. 

Men nu kommer det att ändras. 

"Vi snackar mycket om inkludering och mångfald på Google, och om du behöver bevis på det så kan ni kolla på salladsemojin. Vi kommer ta bort ägget ur emojin, vilket gör emojin till en mer inkluderande vegansk sallad", twittrar Google-designern Jennifer Daniel.

Och ja, inte helt oväntat har folk blivit superupprörda över detta, något som fick Google gå ut och förtydliga poängen med nya emojin. 

”Hej alla köttätare, veganer och alla där i mellan. Ville bara klargöra att nya salladsdesignen är tänkt att skapa en mer rättvis bild av hur en vanlig sallad ser ut. Alltså en hälsosam sallad med grönsallad, tomat och gurka. Bon appetite!”, skriver Jennifer Daniel på Twitter. 

Är du vegan? Här har du sköna veganska vintips inför parkhänget i sommar!

Gillar du nya salladen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela