37 nya emojis väntas rullas ut under 2021 och 2022.
37 nya emojis väntas rullas ut under 2021 och 2022. - Foto: Wilma Nora D. Nygaard/NTB/TT

Gravid man, troll och kryckor – här är alla kommande emojis

Hela 37 nya emojis är på ingång – däribland en gravid man, ett troll och kryckor. Dessutom blir det möjligt att välja mer könsneutrala alternativ till en rad emojis.


I mitten av juli i år presenterades ett utkast på föreslagna emojis som kunde komma att dyka upp i version 14.0 av emojis som företaget Unicode står för. Läs mer om det här.

Nu är det klart vilka av dessa som faktiskt kommer att rullas ut i mobiltelefoner i slutet av 2021 eller under det första halvåret av 2022.

Nya handgester i flera hudfärger tillkommer. Bildkälla: Emojipedia/Unicode

37 nya emojis lanseras 

Totalt rör det sig om 37 nya emojis som föreställer föremål såväl som människor. Bland dessa finns allt från nya handgester, i olika hudfärger, till bönor, troll och bubblor.

Rutschkana, gravida män och livboj adderas. Bildkälla: Emojipedia/Unicode

Dessutom har man gjort en medveten satsning på att vara mer inkluderande. Därför tillkommer exempelvis icke-binära versioner av emojin med krona, och gravida män. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ser du fram emot dessa nya emojis?
Senaste nytt

Kan få böta för saknat covidtest

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.