Rymmer från fängelse
Casey Cole White har rymt tillsammans med den den biträdande fängelsechefen Vicky White. - Foto: Lauderdale County Sheriff's Office/CCTV

Videon visar: Här rymmer fånge och kriminalvårdare – tillsammans

Den misstänkte mördaren Casey Cole White och den biträdande fängelsechefen Vicky White är på flykt från ett fängelse i Alabama – tillsammans. I videon fångas de på övervakningskameror när de lämnar anläggningen.


Den 210 centimeter långa fången Casey Cole White, 38, har suttit bakom lås och bom i Florence i Alabama sedan 2015. 38-åringen är misstänkt för ha mördat en 58-årig kvinna vilket kan leda till dödsstraff, och är även tidigare dömd för mordförsök och inbrott.

Casey Cole White och Vicky White på rymmen – från fängelse 

Casey Cole White dömdes 2019 för att bland annat ha försökt mörda sin dåvarande flickvän, och hennes hund samt kidnappa hennes rumskamrater, enligt Washington Post.

Men nu har den mordmisstänkta mannen rymt tillsammans med den den biträdande fängelsechefen Vicky White

Casey Cole White anses vara allmänt farlig. Därmed var han kedjad både till händer och till fötter när biträdande chefen Vicky White skulle transportera honom till en sinnesundersökning i fredags.

Foto: Lauderdale County Sheriff's Office

Fången och väktaren på flykt är efterlysta – mot belöning 

Sedan dess är de båda försvunna, och på måndagen utfärdades en efterlysning över USA, mot belöning. Det enda spåret efter de två är bilen som Vicky White körde från fängelset, som hittades vid ett köpcenter.

Samma dag som rymningen skedde var Vicky Whites sista arbetsdag på arbetsplatsen. 

Enligt nyhetsbyrån AP har hon nyligen sålt sitt hus och till sina kollegor ska hon ha sagt att hon vill prova på något nytt, kanske "dra till stranden". 

I videon i spelaren ovan kan du se när de lämnar fängelseanläggningen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.