Lördag 25 Jun
Stockholm

100 000 drabbas av flygkaos hos SAS – så påverkas din resa

SAS ställer in 4 000 avgångar i sommar.
SAS ställer in 4 000 avgångar i sommar. Foto: Fredrik Sandberg/TT och Vidar Ruud/NTB/TT

Under de kommande månaderna ställs 4 000 avgångar med SAS in och enligt norska Dagbladet kommer över 100 000 resenärer i Europa drabbas av flygkaoset under sommaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sommarens resor lär kantas av ombokningar och avbokningar – åtminstone för de som reser med SAS, vilka ställt in 4 000 avgångar i sommar. Här kan du läsa mer om varför SAS ställer in flyg under de kommande månaderna.

100 000 resenärer hos SAS drabbas i sommar

De inställda flighterna kommer sannolikt att drabba över 100 000 SAS-resenärer, vars resor kommer att bokas om till andra avgångar, uppger SAS presschef för norska Dagbladet. 

Det innebär att inbokade resor kan komma att flyttas flera dygn framåt eller bakåt i tiden, vilket i sin tur gör att semesterdagar kan gå till spillo och att vissa resenärer kan komma att bli strandade utomlands ett par dagar extra.

– Men de flesta resenärerna kommer att bli ombokade till ett flyg inom några timmar eller på samma dag, säger Karin Nyman, kommunikationschef vid SAS, till Expressen.

Här kan du läsa om hur du kan få din flygresa 26 procent billigare.

Många SAS-resenärer är redan ombokade

För Expressen uppger Karin Nyman vidare att majoriteten av de drabbade resenärerna redan bokats om, men att man kan räkna med att det blir något mer kaotiskt på flygplatserna runtom i Europa under sommarmånaderna.

– Man vittnar om att det kommer bli en ganska stökig sommar och det är även vad vi befarar. Och vi gör det vi kan för att säkra upp att det blir så bra som möjligt, säger hon till tidningen.

sas
/
/
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.