Man misstänks ha halshuggit sitt gravid ex.
Liese Dodd, 22, hittades död i sitt hem den 9 juni. - Foto: Alton Police Department

Man misstänks ha halshuggit sitt gravida ex – och slängt huvudet i soptunna

I början av juni hittades Liese Dodd, som var gravid i åttonde månaden, död och halshuggen i sitt eget hem. Den brutala upptäckten gjordes av kvinnans mamma. Nu står 22-åringens expojkvän åtalad för mordet på henne och hennes ofödda barn.


Mamma Heidi Noel blev orolig när hon inte hade hört från sin gravida dotter Liese Dodd, 22, på några dagar. Den 9 juni bestämde hon sig därför att uppsöka dotterns lägenhet i Alton, Illinois i USA, rapporterar St. Louis Post-Dispatch.

På golvet hittade Noel sin dotter död, utan huvud. Huvudet hittades senare i en soptunna utanför bostaden.

– Det är inget jag önskar någon, jag vill helst inte prata om det, säger Heidi Noel till KMOV4, och beskriver sin dotter som en person med ett stort hjärta som levde för att hjälpa andra.

Dodd var planerad att föda vad som skulle bli sitt första barn i juli och inbjudningarna hade skickats ut till den efterlängtade babyshowern som skulle hållas i slutet av juni. I stället tvingades Noel planera sin egen dotters begravning.

Man greps misstänkt för att ha halshuggit sitt gravida ex

Efter den brutala upptäckten har Dodds tidigare pojkvän Deundrea Holloway, 22, gripits av polis. Han greps när han cyklade på en stulen cykel samma dag som Liese Dodd hittades.

Han misstänks nu för mordet på sitt ex och hennes ofödda barn. Holloway och Dodd ska, enligt Heidi Noel, ha haft en turbulent "av och på"-relation, men han ska inte ha varit pappan till barnet.

– Det som observerades, det man fick veta, det som hittades, är fullständigt fruktansvärt. Hon blev halshuggen av ett brutalt jävla monster. Det är svårt att finna ord för vad hon tvingades genomlida, säger Marcos Pulido, polischef i Alton, till St. Louis Post-Dispatch.

Poliserna som arbetade på brottsplatsen uppges vara traumatiserade efter händelsen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.