Stockholm

14 skadade efter apattack – apan invaderade förskola

En vild apa sätter skräck i Yamaguchi.
En vild apa sätter skräck i Yamaguchi. Foto: Janerik Henriksson/AP Photo/Koji Sasahara/TT

En vild apa har skapat kaos i den japanska staden Yamaguchi. Efter två veckor är apan ännu inte infångad och har hunnit attackera 14 personer, varav flera är barn.


Läs mer

I staden Yamaguchi i västra Japan söker polisen efter en vild apa, som under de senaste tio dagarna har skadat 14 personer. Det rapporterar den japanska dagstidningen The Mainichi.

Apans attacker har satt skräck i distriktet – och bland de attackerade offren finns flera barn. Apan ska till exempel ha tagit sig in i en förskola, ett bostadsområde och en lägenhet, där den gått till attack mot människor. 

"Jag dammsög när jag hörde mitt barn gråta"

I den mest allvarliga attacken skadade den vilda apan ett spädbarn, som fick svåra rivskador efter anfallet. Apan fick tag på barnet när den tog sig in i en bostad.

– Jag dammsög när jag hörde mitt barn gråta, så jag vände mig om och såg att apan hade tagit tag i hennes ben när hon lekte på golvet. Det såg ut som den försökte dra ut min dotter ur huset, säger mamman till barnet till lokala medier enligt The Guardian. 

Vilda apor i Yamaguchi. Foto: AP Photo/Koji Sasahara

Apan tog sig in i en lägenhet – skadade 4-åring

En annan av attackerna involverar en 4-åring, som också fått rivskador av anfallet. 

Under söndagskvällen ska apan ha öppnat dörren till en lägenhet som låg på första våningen och rivit benet på 4-åringen som befann sig i rummet. I samma bostadsområde ska apan ha attackerat fem andra personer, genom att bita dem i exempelvis nacke och mage. 

Apan invaderade förskola – lokalbefolkningen varnas

Ytterligare ett barn ska ha fått rivskador när apan invaderade en förskola och angrep ett förskolebarn, rapporterar The Guardian.

Lokalbefolkningen uppmanas nu att stänga sina fönster och hålla utkik efter den vilda apan. Den lokala polisen har nu höjt beredskapen i jakten på apan. De har satt ut fällor och patrullerar i de områden där apan har synts till, men ännu är apan lös.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.