Elliot hade den jättelika ormen hårt slingrad runt sin hals.
Elliot hade den jättelika ormen hårt slingrad runt sin hals. - Foto: Frank Augestin/TT/Stella Pictures

Elliot, 27, dödad av sin boaorm

Elliot Senseman, 27, hittades medvetslös med en jättelik boaorm hårt slingrad runt halsen. I ett desperat försök att rädda honom lyckades polis skjuta ormen – men efter flera dagar på sjukhus avled Elliot.


Elliot Senseman, 27, hittades medvetslös i sitt hem i Fogelsville, norr om Philadelphia i USA den 20 juli, med en boaorm hårt slingrad runt halsen. 

När polisen kom fram visades de in i huset av en familjemedlem som larmat efter att ha hittat Elliot medvetslös, av syrebrist, liggandes på golvet i hallen. Ormens mittpart var slingrad hårt runt hans hals.

Polisen lyckades skjuta ihjäl ormen som var på tillräckligt avstånd från resten av kroppen, i ett desperat försökt att rädda honom. Peter Nickischer, vid polisen, säger till CNN att ormen stirrade på polismännen innan skottet föll. 

Syrebrist i hjärnan på grund av kvävning

– Det var en fruktansvärd situation, utan tvekan på liv och död för den här personen, säger Peter Nickischer vid polisen i Upper Macungie Township till CNN.

Elliot Senseman fördes till Lehigh Valley-sjukhuset i Cedar Crest, men på söndagsmorgonen, efter fyra dagar på sjukhus, dog han av sina skador. 

”Dödsorsaken var syrebrist i hjärnan på grund av kvävning”, uppgav rättsläkaren i ett uttalande dagen efter.

Ormen var Elliot Sensemans husdjur. Enligt polisen hade den ”vuxit sig enorm” och var mer än fem meter lång. Men varför den attackerade honom är oklart och polisen betraktar dödsfallet som en olycka, skriver tidningen.

När polisen sökte igenom huset hittades ytterligare två ormar och flera andra husdjur. Elliot var känd för att ta hand om djur som övergivits eller farit illa.

Orm
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.