Mannen kunde gripas två månader efter smitningsolyckan.
Mannen kunde gripas två månader efter smitningsolyckan. - Foto: Stella Pictures och Vegard Wivestad Grøtt/NTB/TT

Man körde utan körkort i 50 år – greps efter smitning

En 69-årig man, hemmahörande i Japans huvudstad Tokyo, har gripits efter att ha smitit från en trafikolycka. Nu står det klart att mannen kört motorcykel i hela 50 år – utan något körkort.


Det var den 15 maj som en 69-årig man, som vid tidpunkten färdades på en trehjulig motorcykel, krockade med en framförvarande bil Higashimurayama, Tokyo.

Polis tillkallades till platsen, men när patrullen anlände smet mannen från olycksplatsen och lämnade bilisten med skador som kom att kosta tiotusentals kronor, enligt Yahoo News.

Greps två månader efter smitning i Tokyo

Polisen inledde en utredning efter händelsen och undersökte bland annat videomaterial från en kamera som fanns i den skadade bilen för att kunna identifiera den misstänkte smitaren.

Drygt två månader senare, när mannens identitet blivit fastställd, fick en polis i Kiyose i Tokyo syn på honom och en intensiv biljakt inleddes. Till slut kunde mannen gripas i en återvändsgränd, rapporterar Yahoo News.

Körde utan körkort i 50 år

Men historien slutar inte där. Under förhören med polisen uppgav mannen till en början att han inte kunde visa sitt körkort eftersom han glömt det hemma.

Så var dock inte fallet. Senare erkände nämligen mannen, enligt Yahoo News, att han kört motorcykel utan körkort i hela 50 år. Ursäkten? Han hade kuggat teoriprovet sex gånger och tröttnade sedan på att försöka.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!