Ett gäng restauranger i Palma har infört klädkod.
Ett gäng restauranger i Palma har infört klädkod. - Foto: Pexels

Här vill krogarna slippa fulla turister – förbjuder tubtoppar

Elva restaurangägare i Palma fick nog av alla överförfriskade turister.
För att sålla bort de värsta gästerna har krogarna infört en klädkod – som förbjuder kläder som associeras med den typiskt fulle solbadaren.


Sedan i juni är det förbjudet med tubtoppar, fotbollströjor och kläder med alkoholloggor på elva restauranger i partyområdet Playa del Palma på Mallorca. Även hattar, kedjor och plagg köpta av gatuförsäljare är förbjudet. 

Anledningen är att ägarna tröttat på fylleturismen på ön, och genom att införa klädkoden hoppas de kunna sålla bort berusade och stökiga besökare, skriver The Independent.

Slippa fylleturismen

Det är inte bara krogägarna som tröttnat på alla fulla besökare. Sedan 2020 har politikerna på Mallorca försökt komma till rätta med den stora fylletursimen genom att bland annat förbjuda "happy hour" och "drick så mycket du kan"-erbjudanden. 

– Den typen av turism är inget vi vill ha, och det är inte heller vad invånarna förtjänar, säger Francina Armengol, president Baleariska öarna enligt euronews.com.

/
Senaste nytt

Ny explosion i Stockholmsområdet

Tre knivskadade i Skellefteå

Tre män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skurna, förmodligen med en kniv, i Skellefteå. Polisen har gripit en misstänkt, en man i samma ålder som de skadade.

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

1 timme sedan
Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

1 timme sedan
Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

1 timme sedan
Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.

Tillväxtmål på fem procent för Kina

1 timme sedan
Kina siktar på en tillväxt på omkring fem procent för 2024, meddelar regimen vid årets nationella folkkongress som inleddes på tisdagen.