Ett gäng restauranger i Palma har infört klädkod.
Ett gäng restauranger i Palma har infört klädkod. - Foto: Pexels

Här vill krogarna slippa fulla turister – förbjuder tubtoppar

Elva restaurangägare i Palma fick nog av alla överförfriskade turister.
För att sålla bort de värsta gästerna har krogarna infört en klädkod – som förbjuder kläder som associeras med den typiskt fulle solbadaren.


Sedan i juni är det förbjudet med tubtoppar, fotbollströjor och kläder med alkoholloggor på elva restauranger i partyområdet Playa del Palma på Mallorca. Även hattar, kedjor och plagg köpta av gatuförsäljare är förbjudet. 

Anledningen är att ägarna tröttat på fylleturismen på ön, och genom att införa klädkoden hoppas de kunna sålla bort berusade och stökiga besökare, skriver The Independent.

Slippa fylleturismen

Det är inte bara krogägarna som tröttnat på alla fulla besökare. Sedan 2020 har politikerna på Mallorca försökt komma till rätta med den stora fylletursimen genom att bland annat förbjuda "happy hour" och "drick så mycket du kan"-erbjudanden. 

– Den typen av turism är inget vi vill ha, och det är inte heller vad invånarna förtjänar, säger Francina Armengol, president Baleariska öarna enligt euronews.com.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.