Kvinnan levde i en kartonglåda vid en vägkant.
Kvinnan levde i en kartonglåda vid en vägkant. - Foto: Stella Pictures och Anders Wiklund/TT

Äldre kvinna hittad i kartonglåda vid vägkant: "Vidrigt"

En äldre kvinna har hittats, utan vatten och mat, övergiven i en kartong vid en motorväg i Mexiko. Polisen tror att det rör sig om det allt vanligare fenomenet "granny dumping".


Polisen larmades till ett område i mexikanska Puebla efter att boende sett hur en till synes vilsen, äldre kvinna planlöst vandrade omkring i kvarteret. 

Samtidigt erbjöds kvinna bröd och kaffe av de boende eftersom hon såg ut att vara undernärd, rapporterar bland andra The Mirror.

Kvinnan levde i kartonglåda

I förhör med polis såväl som lokala myndigheter uppgav kvinnan senare att hon blivit övergiven av sin egen familj och att hon levt i en kartong, utan både vatten och mat, under en tid. Det enda familjen lämnat efter sig var ett par filtar, enligt The Mirror.

Hälsotillståndet för kvinnan, som omhändertogs av lokala myndigheter, är oklart.

En bild på kvinnan, liggandes i kartonglådan, har spridits i sociala medier där den väcker avsky.

"Det är vidrigt", skriver en Twitter-användare.

"Jag saknar för en gångs skull ord", skriver en annan i en tweet.

Inte ovanligt med "granny dumping"

Fallet är långt ifrån unikt, utan tillhör ett fenomen som kommit att kallas "granny dumping" – alltså, att äldre personer överges av sina familjer. 

Många gånger överges dessa personer, enligt The Mirror, eftersom familjemedlemmar saknar ekonomiska medel att ta hand om dem eller, i värsta fall, ren och skär ovilja att ta hand om dem. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!