Fredag 7 Okt
Stockholm

Kvinnlig flygpassagerare anklagas för bombhot: "Är ni redo att dö?"

Flygresan förvandlade till en skräckupplevelse.
Flygresan förvandlade till en skräckupplevelse. Foto: Pexels och Johan Nilsson/TT

En flygresa från Cypern till Manchester förvandlades till en skräckresa för passagerarna, då en kvinna uppges ha klätt av sig och sagt att sprängämnen fanns ombord. Kvinnan ska även försökt storma cockpit vid två tillfällen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i tisdags förra veckan som ett flygplan från flygbolaget Jet2 var på väg från Cypern till Manchester i England.

En stund efter att planet lyft så uppmärksammades en kvinna i 30-årsåldern, enligt vittnesmål, av de övriga passagerarna. Kvinnan ska ha haft sällskap av barn och ska ha ljudligt frågat medpassagerarna: "Är ni redo att dö?", rapporterar Mirror.

Kvinnan ska ha sagt att hon hade sprängämnen ombord

Kvinnan ska även ha uppgett att det fanns sprängämnen ombord, och att hennes föräldrar är medlemmar i terrorgruppen IS.

Hon ska sedan ha klätt av sig, och bankat på dörren till cockpit medan hon uppges ha skrikit "Allahu akbar", vilket är den arabiska frasen för "Gud är störst". 

En av passagerarna ombord var Philip O'Brien, 35, som befann sig på planet med sex familjemedlemmar, inklusive sin fru och deras tre barn. Han valde att ifrågasätta personalen.

– Jag talade med personalen och frågade: "Varför lägger ni henne inte på golvet?". De sa, "Vi kan inte göra det", säger Philip O'Brien till tidningen.

Piloten tvingades nödlanda

När kvinnan ska ha försökt storma cockpit en andra gång brottade Philip O'Brien, enligt honom själv, ner henne på golvet. Piloten gjorde sedan en nödlandning i Paris, där kvinnan till slut kunde föras av planet.

Philip O'Brien ska ha frågat ut kvinnan om hennes agerande och uttalande, varpå hon ska ha svarat: "Om jag inte gjorde det så skulle det bli en explosion och alla skulle dö". 

Jet2 bekräftar för Mirror att ett av deras plan fick landa i Paris för att avlägsna en "störande passagerare".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.