Här festar Sanna Marin.
Den finska statsministern Sanna Marin har hamnat i blåsväder. - Foto: Sociala medier.

Här festar finska statsministern vilt – filmer sprids i sociala medier

Den finska statsministern Sanna Marin har hamnat i blåsväder. Filmklipp, där hon festar hårt tillsammans med andra kända politiker, sprids nu i sociala medier.
– Jag har gjort helt lagliga saker, säger hon under en pressträff.


Filmer föreställande den finska statsministern Sanna Marin sprids nu i sociala medier. I klippen ses Marin dansa vilt och sjunga med i kända finska låtar tillsammans med bland annat partikollegan Ilmari Nurminen, något finska Iltalehti var först att rapportera om.

De korta videoklippen, som verkar ha lagts upp i en händelse på Instagram, har väckt stor uppmärksamhet i landet. Statsministern ställdes till svars under en pressträff på torsdagen, där hon bestämt hävdade att hon endast druckit alkohol under kvällen, och inte tagit droger, enligt Yle.

– Jag är besviken på att de blivit offentliga. Jag tillbringade kvällen med vänner. Festade, ganska vilt, jo. Dansade och sjöng, säger hon till tidningen.

Finlands statsminister Sanna Marin. Foto: Andrew Medichini/TT

Sanna Marin om filmerna: "Helt lagliga saker"

Misstankarna om droger har uppstått då några festdeltagare uppges beskriva sig som "mjölgänget" – vilket många tolkat som en hänvisning till droger som kokain eller amfetamin. 

– Det jag kan säga är att jag inte har använt droger, bara alkohol. Jag har dansat, sjungit, festat. Jag har gjort helt lagliga saker, fortsätter Sanna Marin och säger att hon inte vet varför de säger "mjölgänget".

Festen ska ha hållits i en privat bostad. Angående att filmerna sprids internationellt säger statsministern Yle:

– Vissa tänker säkert att alla har rätt till fritid och andra att det inte är acceptabelt beteende av en statsminister. Jag skulle tro att åsikterna går i sär på samma sätt också i Finland.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.