Stockholm

Här festar finska statsministern vilt – filmer sprids i sociala medier

Här festar Sanna Marin.
Den finska statsministern Sanna Marin har hamnat i blåsväder. Foto: Sociala medier.

Den finska statsministern Sanna Marin har hamnat i blåsväder. Filmklipp, där hon festar hårt tillsammans med andra kända politiker, sprids nu i sociala medier.
– Jag har gjort helt lagliga saker, säger hon under en pressträff.


Filmer föreställande den finska statsministern Sanna Marin sprids nu i sociala medier. I klippen ses Marin dansa vilt och sjunga med i kända finska låtar tillsammans med bland annat partikollegan Ilmari Nurminen, något finska Iltalehti var först att rapportera om.

De korta videoklippen, som verkar ha lagts upp i en händelse på Instagram, har väckt stor uppmärksamhet i landet. Statsministern ställdes till svars under en pressträff på torsdagen, där hon bestämt hävdade att hon endast druckit alkohol under kvällen, och inte tagit droger, enligt Yle.

– Jag är besviken på att de blivit offentliga. Jag tillbringade kvällen med vänner. Festade, ganska vilt, jo. Dansade och sjöng, säger hon till tidningen.

Finlands statsminister Sanna Marin. Foto: Andrew Medichini/TT

Sanna Marin om filmerna: "Helt lagliga saker"

Misstankarna om droger har uppstått då några festdeltagare uppges beskriva sig som "mjölgänget" – vilket många tolkat som en hänvisning till droger som kokain eller amfetamin. 

– Det jag kan säga är att jag inte har använt droger, bara alkohol. Jag har dansat, sjungit, festat. Jag har gjort helt lagliga saker, fortsätter Sanna Marin och säger att hon inte vet varför de säger "mjölgänget".

Festen ska ha hållits i en privat bostad. Angående att filmerna sprids internationellt säger statsministern Yle:

– Vissa tänker säkert att alla har rätt till fritid och andra att det inte är acceptabelt beteende av en statsminister. Jag skulle tro att åsikterna går i sär på samma sätt också i Finland.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.