Flicka träffades av hagel.
Flicka träffades av hagel. - Foto: Erlend Aas/NTB/Johan Nilsson/tt

Ettårig flicka träffades av hagel och dog

En ettårig flicka har dött i spanska Katalonien efter att hon träffats av en stor hagelboll under en hagelstorm. Hagelbollarna är de största som fallit i området på 20 år.


Det var på tisdagseftermiddagen som en storm drog in över spanska Girona när en ettårig flicka träffades av ett stort hagelkorn, rapporterar The Independent.

Den 20 månader gamla flickan som vid tillfället var med sina föräldrar togs till sjukhus men avled senare av sina skador.

— Haglet föll bara i tio minuter, men det var tio minuter av terror, säger stadens borgmästare Carme Vall till tidningen, som uppger att hagelbollar upp till elva centimeter i diameter har fallit.

Största hagelbollar som fallit i området

Kataloniens vädermyndighet säger att hagelbollarna är de största som fallit i området, som ligger nära Frankrikes gräns — på 20 år.

Omkring 50 andra personer tros ha skadats, många med brutna ben, och en kvinna ligger kvar på sjukhus, skriver tidningen.

På filmer som spridits på sociala medier syns det hur haglet studsar som golfbollar på bilar vars rutor spräcktes och tak bucklades. Fönstren på samhällets kyrka har också gått sönder i stormen.

Fler stormar i regionen och östra Spanien är att vänta under onsdagen, vilka följer efter en allvarlig värmebölja tidigare under sommaren – som inträffade såväl på land som i Medelhavet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!