Stockholm

Elsparkcykelföraren rymde från polisen – körde på Myra, 79

Här krockar elsparkcykel med pensionären Myra Wood
Den dramatiska krocken fångades på övervakningskameror. Foto: Sussex Police

Paul Satchell, 58, hade kört ifrån polisen på sin elsparkcykel och hade därmed fullt upp med att hålla koll bakom sig. Plötsligt hade han krockat med 79-åriga Myra Wood. Den dramatiska händelsen fångades på övervakningskamerorna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Myra Wood, 79, korsade gatan i den brittiska staden Bexhill, East Sussex, i december 2020 när hon helt plötsligt blev påkörd av en elsparkcykelförare. Kvinnan blev omkullkörd och fick omfattande skador, bland annat en fraktur i ögongloben. 

Föraren Paul Satchell, 58, hade blivit stoppad av polisen som hade gett honom en varning och sagt åt honom att han behövde gå av elsparkcykeln. Istället ignorerade han polisen och flydde därifrån. Och det var när han kom körande i hög fart samtidigt som han tittade åt fel håll som han inte såg Myra Wood som korsade gatan. 

Elsparkcykelförare körde på pensionär: "Påverkar min livskvalitet"

Myra Wood har själv gått med på att bilder från händelsen skulle släppas. 

Krocken har gett mig fysiska och mentala ärr som i grunden har påverkat min livskvalitet. Jag vet att jag är en skugga av mitt tidigare jag, säger hon enligt Sussex Police. 

Paul Satchell erkände att han har kört vårdslöst och orsakat kvinnan allvarliga skador, och han har nu dömts till 16 månaders fängelse, rapporterar Sussex Police

Elsparkcyklar är olagliga att köra på allmänna vägar i England. 

Se den dramatiska krocken i spelaren ovan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.