Den 55-årige mannen tros ha varit vid liv när han fördes till bårhuset.
Den 55-årige mannen tros ha varit vid liv när han fördes till bårhuset. - Foto: Pexels och Stella Pictures

Levande man kan ha förts till bårhus i liksäck: "Fruktansvärt"

En läkare i Australien uppger att en 55-årig man som fått palliativ vård kan ha placerats i en liksäck och förts till ett bårhus – medan han fortfarande var vid liv, rapporterar The Guardian.


Det ska ha varit den 5 september som en 55-årig man placerades i en liksäck och fördes från sjukhuset i Rockingham i Australien – redan innan han blivit dödförklarad, enligt en läkare som nu slagit larm om händelsen.

Läkaren ifråga menar nämligen att han ombads att dödförklara mannen dagen därpå, men han ska då ha upptäckt flera märkliga omständigheter. Bland annat var mannens ögon öppna, hans armar hade bytt position och att det var färskt blod på hans kropp. 

Dessutom ska dragkedjan på liksäcken ha öppnats något, som om att någon försökt öppna den.

Detta samtidigt som annan personal uppgett att mannens ögon exempelvis varit stängda när han lagts i liksäcken, rapporterar The Guardian

Läkarens sägs ha lämnat i protest

Läkaren hävdar vidare att han blivit ombedd att datera mannens död till den 6 september – något som han vägrade att göra efter vad han sett. Nu ska han ha lämnat sin tjänst i protest och hans larm har föranlett en intern utredning.

Händelsen har skakat om både sjukvården och det australiensiska samhället. Janet Reah, ordförande för landets sjuksköterskeförbund, har sagt sig vara "chockad" och politikern Libby Mettam beskriver det hela som "fruktansvärt", enligt 9News.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!