Trippelmördaren Juha Valjakkala, 57, har rymt från fängelset.
Trippelmördaren Juha Valjakkala, 57, har rymt från fängelset. - Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/TT och Polisen/TT

Trippelmördaren Juha Valjakkala har rymt: "Polisen letar"

Juha Valjakkala, 57, som numera går under namnet Nikita Bergenström, har rymt från det öppna fängelset i Kervo. Valjakkala, som rymt tidigare, dömdes för ett trippelmord i Åmsele i Sverige år 1988.


Den i dag 57-årige Nikita Bergenström, som tidigare gått under namnet Juha Valjakkala, har rymt från den öppna anstalten i Kervo i Finland, rapporterar Ilta-Sanomat.

– En efterlysning har givetvis utfärdats för honom. Polisen letar efter mannen, men enligt häktets uppgifter har han ännu inte hittats, säger enhetschefen Marko Oresmaa till den finska tidningen tidningen.

Juha Valjakkala dömdes för trippelmorden i Åmsele

Juha Valjakkala dömdes för de uppmärksammade trippelmorden i Åmsele i juli år 1988. Valjakkala sköt då ett par, Ewa och Sten Nilsson, samt deras son Fredrick, vid en kyrkogård i Åmsele efter att ha blivit påkommen med att ha stulit en av deras cyklar.

Valjakkala blev villkorligt frigiven 2009, men har vid senare tillfällen dömts till lindrigare straff.

Här kan du läsa mer om de iskalla Åmselemorden som begicks av Juha Valjakkala år 1988.

Nikita Bergenström rymde från fängelse år 2015

Det är inte första gången Juha Valjakkala, eller Nikita Bergenström som han nu heter, rymmer från fängelse. Även i november 2015 rymde den dömde mördaren. Då i samband med en permission. Läs mer om Juha Valjakkalas tidigare rymning här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!