- Foto: Alexandru Dobre/TT & TT

Andrew Tate på skandalhäktet i Bukarest - mördare och våldtäktsmän

Andrew Tate kommer att sitta häktad på Arestul central i den rumänska huvudstaden Bukarest i 30 dagar. Häktet inhyser i huvudsak mördare och våldtäktsmän, enligt rumänska medier.


Det var under torsdagen som Andrew Tate greps tillsammans med sin 34-årige bror Tristan Tate och två kvinnor, efter en utredning av den rumänska åklagarmyndigheten för terror- och gängrelaterad brottslighet, DIICOT.

Kriminellt nätverk i landet

Enligt Romana Bolla, åklagare vid DIICOT, har Tate-bröderna startat ett kriminellt nätverk i landet, tillsammans med de två kvinnorna, och de misstänks nu för bland annat människohandel och våldtäkt.

Under tillslaget mot brödernas bostad i Rumänien hittades vapen i form av pistoler och svärd, vilket framgår av en video som har publicerats av myndigheten. Elva lyxbilar togs också i beslag.

Ramona Bolla har yrkat på att bröderna ska hållas häktade i 30 dagar och detta har bifallits av en domstol i den rumänska huvudstaden Bukarest. Samtliga fyra har dock överklagat häktningen, rapporterar flera medier. 

Häkte för mördare och våldtäktsmän

Enligt den rumänska nyhetssajten Observator hålls Andrew Tate och hans misstänkta kompanjoner inlåsta på häktet Arestul central i centrala Bukarest. 

Enligt den rumänska medierapporteringen inhyser häktet misstänkta gärningsmän i såväl mordfall som grova sexualbrott. 

I ett uppmärksammat fall från i höstas framgår det i rumänska medier att Gheorghe Dincă satt häktad på Arestul central före det att han dömdes till 30 års fängelse för människohandel, trafficking av barn, mord, våldtäkt och för att ha skändat ett lik, skriver nyhetssajten Digi24.

Häktet har också skakats av ett flertal skandaler under de senaste åren. Under september 2017 hölls en kvinna fängslad i flera dagar efter att hon egentligen skulle friats, detta på grund av försumlighet, skriver rumänska Kanal D.

Fängelset var överbelagt

I november samma år uppdagades att en ur personalstyrkan inlett en relation med en intagen kvinna. Detta upptäcktes då kvinnan blev gravid, enligt samma kanal.

2015 rapporterades att fängelset var fullkomligt överbelagt och att man var så illa tvungna att bygga celler i de delar av byggnaden som tidigare varit kontorslokaler, rapporterade Prima TV.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!