Det var under en familjesemester i Portugal 2007 som den då treåriga Madeleine McCann försvann spårlöst
Det var under en familjesemester i Portugal 2007 som den då treåriga Madeleine McCann försvann spårlöst - Foto: Sang Tan

Polsk kvinna påstår sig vara försvunna Madeleine McCann: "Jag är ensam..."

En ung kvinna från Polen har snabbt fått respons på Instagram efter att ha gått ut och påstått sig vara den brittiska flickan Madeleine McCann som försvann under en semesterresa till Algarvekusten 2007.


Gerry och Kate McCann var 2007 tillsammans med sina tre barn på semester i Praia da Luz, som ligger på Algarvekusten i Portugal.

En kväll när föräldrarna var ute och åt med sina vänner låg barnen och sov i rummet. När de efter en stund skulle gå och titta till barnen upptäckte de till sin stora förfasa att en av dem fattades, treåriga Madeleine

Nyheter24 skrev förra året om hamburgerkedjan som marknadsförde sig genom Madeleines försvinnande.

Madeleine McCann ännu inte hittad

Spåren har varit många men ännu har man inte lyckats hitta Madeleine McCann i livet. 

Men nu kommer uppgifter från Polen om att en ung kvinna påstår sig vara den försvunna flickan, och försöker desperat att få till ett DNA-test. Enligt egen utsago ska hon ha blivit ignorerad av både polisen och polska myndigheter. 

Julia Wendel utger sig för att vara Madeleine McCann

På sin Instagram har kvinnan, som egentligen heter Julia Wendel, delat med sig av vad hon anser är bevis som stärker hennes påstående om att hon faktiskt är den försvunna flickan. Där ibland ska födelsemärken på benen vara ett av bevisen. 

Julia Wendel ville göra DNA-test

En video i kontots flöde är just nu viral och har fått över 700 000 visningar det senaste dygnet. Där berättar Julia att hennes farmor har kontaktat henne och berättat att hon inte vill ha något mer med henne att göra, efter att hon bett farmodern att ställa upp på ett DNA-test.

– Jag frågade efter ett DNA-test med henne eller mina föräldrar men de vill inte ta det med mig, och jag kan inte tvinga henne, säger en upprörd Julia Wendel i klippet. 

Hon berättar även att hon upplever att fler i hennes närhet tar avstånd från henne. 

– Jag är ensam. Min pojkvän vill lämna mig på grund av det här fallet. 

Den dömde pedofilen Christian Brückner misstänktes för Madeleines försvinnande – läs mer om när polisen trodde sig vara nära en lösning.

Har miljoner visningar på Tiktok

Hon har dessutom ett Tiktok-konto som även det har fått stor spridning på kort tid. Ett av de första klippen som laddades upp på plattformen för bara två dagar sedan har över 5,5 miljoner visningar och 300 000 gilla-markeringar. 

I skrivande stund har hennes Instagramkonto över 650 000 följare. 

Om det verkligen är Madeleine McCann är dock oklart men nu har hon enligt uppgifter till Daily Star fått familjen McCann att gå med på att genomföra ett DNA-test. Uppgifterna har dock inte bekräftats av familjen eller någon annan.

Madeleine McCann föddes 2003 i Leicester och skulle i dag ha varit 19 år. 

Läs de senaste nyheterna om Madeleine McCann här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!