- Foto: Hasse Holmberg/TT/Pär Fredin/TT

Kvinna blev svartlistad från Lidl – efter sjuka köpet: "Kamp i butikerna"

Var går gränsen för det du som kund får plocka på dig i en matbutik? Kanske när det blir tresiffrigt – det fick en kvinna i Storbritannien vara med om när hon ville köpa hundra gurkor.


En kvinna i Storbritannien hävdar att lågpriskedjan Lidl förbjudit henne från att köpa stora mängder frukt och grönsaker efter att butikens anställda ska ha stoppat henne från att köpa 100 gurkor.

Det stora antalet gurkor menar kvinnan att hon haft på sin inköpslista varje vecka de senaste tre åren för att göra egen detoxjuice som hon sedan säljer som en del av sin verksamhet. 

Lidls kunder gav henne konstiga blickar

– Jag har åkt till Lidl varje söndag i tre år. Jag kom dit klockan tio för att jag behöver färska gurkor, som jag sedan gör juicer av på dagen. Jag fick konstiga blickar när jag var i kassan, folk tittade på mig som "vad gör du?", säger kvinnan till den brittiska nyhetssajten Walesonline.

Tvåbarnsmamman säger till nyhetssajten att det tog henne två timmar och fem olika matbutiker att färdigställa sin shoppingrunda istället för de vanliga 15 minuterna.

Vissa snabbmatskedjor ransonerar frukt och grönsaker på grund av brist på färskvaror. Bristen beror ofta på dåligt väder och transportfrågor men för att undvika panikköp i sista stund har vissa stormarknader satt gränser för färskvaror. 

Spenderar nästan 900 kronor på gurkor i veckan

Efter att Lidl nekat kvinnan och nekat henne, och enligt kvinnan svartlistat henne, från att köpa fler gurkor skrev hon en rejäl utskällning på Lidls sociala medier.

– Jag är stressad över vad jag ska göra varje vecka. Jag måste hitta en trevlig frukt- och grönsaksbutik som accepterar mitt företag. Det kommer att bli en kamp i butikerna, säger hon till nyhetssajten.

Kvinnan som är personlig tränare har drivit sin juiceverksamhet sedan starten av pandemin för tre år sedan och säger att hon har märkt att kostnaderna för frukt och grönsaker stigit. Till sajten berättar kvinnan att hon i genomsnitt spenderar cirka 70 pund, vilket motsvarar 874 svenska kronor, på gurkor varje vecka innan hon gör detoxjuice och säljer den vidare. 

Lidl ska sedan ha svarat kvinnan att de är en stormarknad och inte en grossist, där företag traditionellt köper sina varor från för lägre bulkpriser för att sedan sälja vidare till sina egna kunder. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!