Josef Fritzl har skrivit en bok om sitt liv. Han skriver att han inte delar bilden som media målat upp
Josef Fritzl har skrivit en bok om sitt liv. Han skriver att han inte delar bilden som media målat upp - Foto: Lower-Austria Criminal Police & Robert Jaeger

Josef Fritzl ångrar inte sina brott: "Jag är en god person..."

Österrikaren Josef Fritzl blev känd för hela världen 2008 när det uppdagades att han hållit sin dotter som fånge och sexslav i 24 år. I en nyskriven bok skriver han om sitt liv och berättar att han inte delar bilden som media målat upp.


Den österrikiska mördaren och våldtäktsmannen Josef Fritzl har nyligen skrivit en bok om sitt liv. Tillsammans med sin advokat Astrid Wagner har boken ”Die Abgründe des Josef F” skrivits, eller som den heter på svenska ”Josef F:s avgrund”. Där framgår det tydligt att han inte delar omvärldens bild av honom utan snarare anser att en felaktig bild har målats upp.

Josef Fritzl våldtog sin dotter tusentals gånger

Josef Fritzl dömdes 2009 till livstids fängelse för bland annat mord, incest och våldtäkt då han i 24 år höll sin egen dotter, Elisabeth, som sin fånge i källaren under familjens bostad i Amstetten i Österrike. Under alla år i fångenskap ska Elisabeth ha våldtagits tusentals gånger av sin pappa. Det resulterade i att hon födde hela sju barn under åren varav ett avled vid födseln.

I boken skriver han att han inte delar bilden av sig själv som media målat upp.

"Jag är en bra person"

”Allt gick inte till som det har framställts i medierna. Men även om jag har stämplats som monster av journalister, så har det ändå inte avskräckt otaliga människor”, skriver han i boken och ska då åsyfta de beundrarbrev han mottagit genom åren, skriver den österrikiska tidningen Kronen Zeitung. 

Han fortsätter att framhäva att han ser sig som en god person och uttrycker ingen som helst ånger för de brott han begått.

”I verkligheten är jag en bra person, en ansvarig familjefar med en mycket framgångsrik karriär”. 

Josef Fritzl har nu hunnit blir 87 år och hoppas nu på att bli förflyttad från den rättspsykiatriska avdelningen på Stein-fängelset till ett ”vanligt” fängelse varifrån han hoppas kunna ansöka om frigivning för att leva sina sista år i livet i frihet.

Huset där Josef Fritzl höll sin egen dotter fången i 24 år. Foto: Kerstin Joensson
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!