De flestas värsta mardröm inträffade på en flygning mellan två Sydafrikanska städer. Piloten fann en kobra under sätet
De flestas värsta mardröm inträffade på en flygning mellan två Sydafrikanska städer. Piloten fann en kobra under sätet - Foto: Bosse Jonsson & Mark J. Terrill

Pilotens skräck – 3 000 meter upp i luften: ”Kunde höra en knappnål falla”

En sydafrikansk pilot som flög mellan Bloemfontein och Pretoria upptäckte något skräckinjagande. En giftig, slingrande fripassagerare hade nämligen tagit sig ombord.


Har du någon gång sett den amerikanska filmen ”Snakes on a plane” och känt en krypande panikkänsla över tanken på om det skulle inträffa i verkligheten? 

Den sydafrikanska piloten Rudolph Erasmus befann sig 3 000 meter upp i luften när han insåg att filmen blivit till verklighet. 

Piloten fann kobra under stolen

Han skulle flyga fyra passagerare mellan Bloemfontein och Pretoria när han insåg att en slingrande fripassagerare tagit sig ombord. 

I en intervju med BBC berättar han om upplevelsen och hur han kände en krypande känsla längs ryggraden. 

– När jag vände mig om till vänster för att titta ner såg jag kobran som drog tillbaka huvudet under sätet, berättar han. 

Rudolph Erasmus bestämde sig då för att genomföra en nödlandning. Han berättar att den stora rädslan kretsade kring om ormen skulle ta sig ut i kabinen. 

Ett bett av en kobra dödar nämligen en vuxen människa på 30 minuter. Till slut valde han att meddela passagerarna vad som inträffat.

– Du kunde höra en knappnål falla och jag tror att alla bara stelnade till för ett ögonblick. 

Skräckupplevelsen hade dock ett lyckligt slut och planet kunde landa utan att någon skadats av ormen.

/
Orm
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!