Christian Brückner, 45, har pekats ut som misstänkt i fallet med försvunna Madeleine McCann.
Christian Brückner, 45, har pekats ut som misstänkt i fallet med försvunna Madeleine McCann. - Foto: Carabinieri/AP/TT och AP/TT

Uppgifter: Ny sökinsats i fallet med försvunna Madeleine McCann

Polisen i Portugal ska genomföra en ny sökinsats kopplad till fallet med försvunna Madeleine McCann, enligt uppgifter som bland andra Sky News rapporterat om.


Det var i maj 2007 som den då treåriga Madeleine McCann försvann under en familjesemester i Praia da Luz på Algarvekusten i Portugal. 

Den brittiska flickans försvinnande har sedan dess blivit ett av världens mest omskrivna fall och nu ska portugisisk polis, enligt uppgifter som bland andra Sky News rapporterat om, genomföra en ny sökinsats.

Uppgifter om Madeleine McCann-fallet: Söker i damm

Mer specifikt ska polisen, enligt Sky News, söka i en vattenreservoar belägen drygt 50 kilometer från det hotell där Madeleine McCann försvann för 16 år sedan. 

Denna nya insats ska ske efter en begäran från tysk polis som i juni 2020 uppgav att McCann sannolikt inte är vid liv längre och som samtidigt pekade ut Christian Brückner som ansvarig för hennes död. Den 45-årige tysken har emellertid inte åtalats för något brott relaterat till McCann.

Enligt uppgifterna som Sky News tagit del av ska Brückner, som hela tiden nekat till inblandning i flickans försvinnande och som just nu avtjänar ett fängelsestraff för en våldtäkt mot en 72-årig kvinna, ha besökt vattenreservoaren vid flera tillfällen.

Läs fler artiklar om försvunna Madeleine McCann här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!