Air New Zealand börjar väga sina passagerare
Air New Zealand börjar väga sina passagerare - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Mark Baker

Flygjättens ovanliga drag – börjar väga passagerare: "Kan vara skrämmande"

Flygbolaget Air New Zealand tar ett annorlunda grepp för att på sikt förbättra sin bränsleförbrukning. Genom att väga passagerare på internationella flighter hoppas man få bättre kunskap om effektiviteten i framtiden.


Flygbolaget Air New Zealand väljer nu att ta ett minst sagt annorlunda grepp när de nu har beslutat sig för att genomföra en anonym undersökning. Den går ut på att väga sina passagerare innan det är dags för avresa på internationella resor, rapporterar BBC

10 000 passagerare ska vägas innan avresa

Genom att ha information om passagerarnas vikt och således hela flygplanets totala vikt, hoppas man förbättra bränsleeffektiviteten i framtiden. 

"Vi vet att det kan vara skrämmande att kliva på vågen. Vi vill försäkra våra kunder att det inte finns någon synlig skärm någonstans. Genom att väga in hjälper du oss att flyga säkert och effektivt varje gång", har en av flygbolagets talesmän sagt till BBC. 

Flygbolaget genomförde en liknande undersökning 2021. Den här gången kommer man att be 10 000 passagerare att väga sig inför internationella resor mellan den 29 maj och 2 juli. 

För den som oroar sig inför en eventuell resa med flygbolaget så kommer undersökningen att vara frivillig. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!