En jordnötsallergiker bad kabinpersonalen på en flight mellan Hamburg och London att inte servera jordnötter, något som inte beviljades. Då tog hon saken i egna händer.
En jordnötsallergiker bad kabinpersonalen på en flight mellan Hamburg och London att inte servera jordnötter, något som inte beviljades. Då tog hon saken i egna händer. - Foto: Bertil Ericson / TT & Fredrik Sandberg/TT

Jordnötsallergiker fick nog - köpte alla nötter på flyg: "Jag bryr mig inte"

En resenär skulle ta flyget från Düsseldorf för att resa hem till London. Ombord berättade hon för kabinpersonalen att hon är allergisk mot nötter och bad dem att inte servera detta, något som inte beviljades. Då tog hon saken i egna händer.


En nötallergiker skulle ta Eurowings flight mellan Düsseldorf och London när hon tröttnade på att personalen inte ville sluta servera jordnötter till passagerarna. Hon valde istället att ta saken i egna händer.

Kvinnan som skulle med flyget för att resa hem bad kabinpersonalen att berätta för passagerarna ombord att det fanns en nötallergiker ombord, en förfrågan som personalen nekade. Då valde kvinnan att betala närmare 2 000 svenska kronor för att köpa upp alla nötter ombord på flighten så hon kunde se till att ingen påse öppnades. 

Köpte 48 paket jordnötter: "Om inte ni är villiga att hjälpa..."

Händelsen inträffade den 13 juli och en person ur kabinpersonalen ska ha berättat att det är emot bolagets policy att neka passagerarna köp. 

Till sajten insider.com berättar passageraren att hon inte brydde sig om hur mycket det kom att kosta henne bara hon kunde kontrollera att påsarna inte öppnades.

”Jag sa: Jag köper dem allihop så ni inte kan servera dem. Jag bryr mig inte hur mycket det kostar. Om inte ni är villiga att hjälpa mig så är det här det enda jag kan göra”. 

Slutnotan för 48 paket med jordnötter landade 185 dollar, vilket motsvarar 1 967 svenska kronor.

På flygbolagets hemsida framgår det att de inte kan garantera att flygen är fria från snacks och mat som kan orsaka en allergisk reaktion. Det framgår inte heller om det finns någon policy som inte tillåter personalen att meddela resenärerna om allergier väl ombord på planet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!