Svärmor: "Nick Griffin är en rasist"

BNP-ledaren Nick Griffin är inte särskilt populär inom familjen.


LONDON. Ledaren för British National Party, Nick Griffin, hamnade i fokus när BBC valde att bjuda in honom till en debatt. Beslutet väckte så mycket ilska att kanalens kontor blockerades av hundratals demonstranter. Vissa tog sig till och med in i lokalerna. Nu väljer hans 72-åriga svärmor Muriel Cook att berätta om hans mörkare sidor.

– Nick är fortfarande en rasist. Han håller fortfarande kvar vid de uppfattningarna, och har alltid gjort det. Han vill se ett helvitt Storbritannien, men det kommer aldrig att inträffa... Han lever i medeltiden, säger Cook till Sunday Mirror.

I slutet på 70-talet träffade 46-åriga Jackie Griffin sin make när hon studerade på Cambridgeuniversitetet. Då lovade Nick Griffin sin hustru, enligt Cook, att klippa banden till ultrahögern, men han fortsatte att vara aktiv i rörelsen.

– Hon gjorde allt - försörjde familjen och uppfostrade barnen. Nick höll på med sin löjliga politik, men drog aldrig in några pengar till hushållet, säger hon till Sunday Mirror.

– Han försöker vara en man av folket, men sanningen är att han har inte ägnat en enda dag åt hederligt arbete i sitt liv. Min dotter är en sjuksköterska och har alltid haft ett heltidsjobb. Hon jobbade även tolvtimmarsskift när hon hade hand om barnen, säger Cook.

Se Nick Griffin i Question Time nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.