Lördag 13 Aug
Stockholm

Hollywood hjälper Haiti

Här besöker de öriket tillsammans 2006.
1 av 6
Här besöker de öriket tillsammans 2006. Foto: BRENNAN LINSLEY/AP/Scanpix
Angelina Jolie och Brad Pitt jobbar tillsammans med Wyclef Jean för katastrofskalvets offer på Hati.
2 av 6
Angelina Jolie och Brad Pitt jobbar tillsammans med Wyclef Jean för katastrofskalvets offer på Hati. Foto: BRENNAN LINSLEY/AP/Scanpix
Också Coldplays Chris Martin drar en lans för Haiti.
3 av 6
Också Coldplays Chris Martin drar en lans för Haiti. Foto: Hommedal Marit/AP/Scanpix
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Angelina Jolie och Brad Pitt rycker in tillsammans med Haitifödde Wyclef Jean för att undsätta katastrofens offer i skuggan av katastrofskalvet på Haiti.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I efterdyningarna av katastrofskalvet på Haiti med en magnitud på 7,0 kavlar Hollywoods stjärnor upp armarna för att hjälpa på alla sätt de kan.

Angelina Jolie och Brad Pitt, Ben Stiller och Wyclef Jean. Scarlett Johansson och Coldplays sångare Chris Martin.

Alla ger de ett handtag till de tre miljoner människor som internationella Röda korset uppskattar drabbats av skalvets efterdyningar.

- Det är hjärtskärande att se bilderna från Haiti. Folket där behöver vår omedelbara hjälp. Jag var där förra året för första gången och slogs av det fantastiska driv och människornas kultur och de svårigheter som detta folk genomlevt. Och det var innan den senaste tragedin, säger skådespelaren Ben Stiller enligt Fox News.

Stiller lovar att förmedla alla pengar som pumpas in i Stiller.com till skalvets offer på Haiti.

Oprah Winfrey gick också hon ut i sitt program på onsdagen och bad tittare att donera pengar till Röda korset.

- Vi som en global nation borde gå ihop och hjälpa dem i nöd, sa Winfrey.

Hiphopartisten Wyclef Jean, själv född på Haiti, var snabb med att be allmänheten göra allt de kan genom att skicka sms till hans nyskapade fond, Yele, för offren på Haiti. Man kan också gå in på hans sajt Yele.org och klicka på "DONATE".

- Haiti har drabbats av en naturkatastrof av aldrig tidigare skådat slag. Jag kan inte nog betona vilken humanitär katastrof det här är och slapphet kommer bara göra tragedin värre. De över två miljoner människorna i Port-au-Prince möter katastrofen ensamma i kväll. Vi måste agera nu, säger hiphopmogulen Wyclef Jean.

UNICEF:s goodwillambassadör Angelina Jolie och hennes Brad Pitt har också uttryckt sin bedrövelse och har lovat att jobba nära Wyclef Jean för att hjälpa dem som skadats och blivit hemlösa. Det filantropiska paret besökte Haiti tillsammans med Wyclef Jean för fyra år sedan för att fästa världens uppmärksamhet på det fattigaste landet på västra halvklotet, prata med biståndsarbetare och träffa haitiska skolbarn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.