- Foto: Charles Dharapak/AP/Scanpix

Obama hellre president fyra bra år än åtta mediokra

Barack Obama beredd att slåss för sina mål.


I kampen för att driva igenom sin sjukvårdsreform är Barack Obama redo att gå långt. Även om det kostar honom i popularitet och stöd.

– Jag är hellre en riktigt bra president i under en mandatperiod än en medioker i två perioder, säger han i en intervju med ABC News.

På onsdagen håller han ett tal till nationen och han medger redan nu att han haft flera bakslag under det första året. Med trots att hans popularitet backat betänkligt är han inte beredd att offra sina idéer.

– Det finns en tendens i Washington att tro att vårt jobb som folkvalda går ut på att bli omvalda, säger Obama till ABC News och fortsätter:

– Vårt jobb är att lösa problem och hjälpa människor.

Relaterat
Senaste nytt

Katolska kyrkan diskuterar samkönade äktenskap

Ryssland: Drygt 30 drönare nedskjutna i natt

Över 30 ukrainska drönare har förstörts i Rysslands västra delar under natten, hävdar Ryssland. Enligt försvarsdepartementet har även en attack mot Krim vattenvägen avvärjts.

Mordet på Tove: Nu inleds rättegången i hovrätten – flera expertvittnen ska höras

Johanna Jansson och Maja Hellman fick livstids fängelse för mordet på Tove, 21. Men när hovrätten nu prövar fallet är det med en ny åklagare, ny försvarare och nya vittnen. Dessutom har försvararen Clea Sangborn fortsatt möjlighet att gå vidare med sin jävsanmälan – och få rättegången omprövad.

Tjänstesektorn bromsar – men pristrycket består

Tjänstesektorn ser allt dystrare på framtiden och mycket tyder på att det blir ännu värre innan det vänder, enligt inköpschefsindex för tjänsteföretagen från Swedbank/Silf. Men trycket uppåt på priserna i sektorn består.

Brand i villa – räddningstjänst, polis och ambulans på plats

"Brand i villa, Limhamn", skriver polisen på sin hemsida.

Största hyreshöjningarna sedan 90-talet

Hyrorna höjdes med 4,1 procent under 2023, enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB). Det är den största höjningen på nära 30 år.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.