Säkrast att ha mobilen med när man är ute på skidtur.
Säkrast att ha mobilen med när man är ute på skidtur. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Två 15-åriga flickor borta efter skidtur

Ett stort spaningspådrag söker efter två försvunna flickor.


BUSKERUD. Två 15-åriga flickor försvann efter en skidtur i Eggedal i Norge.

Flickorna åkte tillsammans med den ena tjejens pappa när de kom på avvägar.

- Vi fick larmet klockan kvart i elva på måndagskvällen och har satt igång en omfattande spaning. De var inte klädda för att vara ut länge och de är inte fjällvana, säger operationsledaren hos polisen Lars Kristian Evensen.

Röda korset tillsammans med polis och hundförare sökte under tisdagsnatten efter flickorna i snöfall och fem minusgrader.

- Två helikoptrar skulle ha deltagit i sökandet. Men på grund av det dåliga vädret var vi tvungna att avbryta sökandet från luften, säger Evensen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.

Över 20 döda i oväder i Papua Nya Guinea

Minst 23 människor på höglandet i Papua Nya Guinea har omkommit i översvämningar och jordskred efter oväder.