- Foto: MATT HOUSTON/AP/SCANPIX

Rasistdåd skakar universitet

En rad rasistdåd på universitet i Los Angeles väcker nu protester bland studenterna.


LOS ANGELES. Studenter protesterar nu mot flera rasistiska dåd som skakat universitetet i Los Angeles de senaste veckorna.

- Det är något med omgivningen som gör att detta tolereras, säger Corey Matthews, till Associated Press.

Det var för ett par veckor sedan som ett party hölls där deltagarna hånade svartas frigörelse i USA. Veckan efter placerade någon en snara hängades i biblioteket.

Och för några dagar sedan placerade någon en Ku klux klan-mössa över en staty framför universitetsbyggnaden.

Universitet har påbörjat en intern utredning om händelserna. Universitetets ledning har också föreslagit att alla studenter måste genomgå en kurs i etnicitet för att få kunskap om olika kulturer, uppger AP.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.