- Foto: AP/SCANPIX

Kristen gerilla greps av FBI

Planerade att starta krig mot regeringen för att bekämpa Antikrist.


DETROIT. Nio personer har gripits för mordplaner mot ett antal poliser. De gripna ingår samtliga i en kristen gerillamilis vars syfte är att försvara Amerika mot Antikrist.

Gruppen, som kallar sig Hutaree och har sin bas i Michigan, skulle döda poliserna för att få igång en bredare konfrontation med myndigheter och regering, uppger New York Post.

Förutom planerna på en attack mot enskilda poliser skulle Hutaree också placera ut hemmagjorda sprängladdningar på en polisbegravning och döda så många som möjligt.

Dessutom ska gerillamilisen ha planerat att ringa falska nödsamtal för att få poliser till olika platser där de kunde avrättas.

– FBI tar den här typen av extremistgrupper på stort allvar, särskilt de som riktar in sig på oskyldiga civila och de poliser som skyddar dem, säger Andrew Arena, fältchef vid FBI, till New York Post.

Hutaree själva säger i ett uttalande på sin webbsajt om sin verksamhet att "Jesus ville att vi skulle vara redo att försvara oss med hjälp av svärdet och hålla oss vid liv med vapnets hjälp". De konstaterar också att Antikrist en dag kommer att finnas ibland oss.

Se Hutareegerillan träna inför kriget mot Antikrist:

FBI
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.