- Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Svenskar är fast i våldets Thailand

Per Ekdahl och hans barn är strandsatta på Bangkoks flygplats. Utanför härjar kaoset.


BANGKOK. En tre veckor lång semester i Phuket hade nått sitt slut. De skulle ha rest hem i lördags med Thai Airways. I stället räknar de nu minuter, timmar och dygn på Bangkoks flygplats.

Per Ekdahl och hans barn är den isländska vulkanaskans gisslan mitt i de värsta politiska oroligheterna i Asien på länge.

Först bodde de på hotell, men när luftrummet delvis öppnade över Europa i tisdags har de varit tvungna att slå läger på flygplatsen för att hitta en lucka med hjälp av stand by-biljetter, skriver Svenska Dagbladet.

– Vi sover på kartonger och filtar tillsammans med alla andra strandsatta. På mornarna skriver vi in oss på en stand by-lista. Mellan tio på kvällen till ett på natten måste vi sen stå i kö för att höra om vi blir uppropade. Många här börjar bli rejält irriterade, säger Per Ekdahl till SvD.

På fredagen kom ett dramatiskt besked från svenska UD. Utrikesdepartementet avråder från resor till det turbulenta Bangkok - där det på torsdagen avlossades granater mot två demonstrerande grupper i fä rd med att gå i klinch med varandra.

På flygplasten härskar, än så länge, ändå lugnet.

– Förutom att det pratas märker vi inte av oroligheterna här på flygplatsen. Hoppas att det förblir så, säger Per Ekdahl till SvD.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.