- Foto: Craig Ruttle

Man gripen för Times Square-bomb

FBI har gripit en misstänkt för bilbombattentatet mot Times Square i New York i helgen. Bomben kan ha varit riktad mot teveserien South Park.


NEW YORK. FBI har gripit den man som de kunnat knyta till bilen som användes för att spränga bilbomben mitt på Times Square, skriver New York Times.

– Under dagens lopp har vi samlat på oss viktiga ytterligare bevis som lett till nattens gripande, säger åklagaren Eric H Holder till New York Times.

Faisal Shahzad, är amerikansk medborgare, bosatt i Connecticut, men ursprungligen från Pakistan.

Han tros ha köpt den Nissan Pathfinder från 1993 som hittades fulltankad med besnin, propan, fyrverkerier och gödselmedel i hjärtat av New York.

Shahzad greps på JKF-flygplatsen på Long Island när han försökte lämna landet.

Utredarna undersöker nu närmare varför Faisal Shazads Nissan stod parkerad nära Viacoms kontor.

Viacom äger Comedy Central, som producerar den tecknade satirserien South Park, där det senaste avsnittet porträtterar profeten Muhammed i en björndräkt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.