Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norsk pedofil riskerar 21 år

Nyheter | 12/01/2009 16:57

"Fickmannen" misstänkts för ytterligare 13 brott - riskerar 21 års fängelse.

Den norska pedofilen som kommit att kallas "Fickmannen" av media misstänks nu för ytterligare 13 brott och riskerar att få ett fängelsestraff på upp till 21 år, skriver norska VG.

Den 56-årige mannen är nu misstänkt för totalt 56 stycken övergrepp eller övergreppsförsök, av vilka ett är så allvarligt att det likställs med våldtäkt.

Mannen som kommer från Bergen beskrivs som den största sexualförbrytaren i norsk historia.

Norska polisen har säkrat mannens DNA vid flera av övergreppen, och han tros kunna ligga bakom ännu fler. I flera av fallen har han lurat unga pojkar att stoppa ner händerna i deras fickor. Ett av fallen handlar om ett litet barn och är enligt polisens advokat Kile Berg såpass allvarligt att det kan rubriceras som våldtäkt, skriver VG.

Mannen riskerar upp till 21 års fängelse, men är ännu inte förhörd. Han beräknas hållas kvar i häktet till april när utredningen är klar, skriver Aftonbladet.

Skrivet av: