Fredag 1 Jul
Stockholm

Israel kan lätta på blockaden

Kan komma att släppa fram fartyg till Gaza om de först får inspekteras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ASHDOD. Om den israeliska militären får inspektera fartygen och lasten i hamnstaden Ashdod ska de sedan släppas fram till Gaza. Så kan det komma att bli om Israel lättar på blockaden efter den massiva kritik som riktats mot landet den senaste tiden, uppger Jerusalem Post.

Till tidningen säger en myndighetsperson att Israel är villiga att testa nya metoder och idéer. En ny policy ska utarbetas för hur man hanterar fartyg som försöker ta sig till Gaza.

Bordningen av irländska fartyget Rachel Corrie gick fredligt till och enligt uppgifter ska personerna på båten slängt ett rep till de israeliska militärerna när de anlände. Vilket Israels premiärminister Benjamin Netanyahu menar är en avgörande skillnad jämfört med hur personerna ombord på Mavi Marmara agerade.

– Vi såg i dag skillnaden mellan en båt med fredsaktivister, som vi inte håller med om men vars rätt att uttrycka skiljda åsikter vi respekterar, och en båt fylld av hat, organiserad av våldsamma extremister som stöder terrorister, sade han i ett tal på lördagen, uppger DN.

Se den israeliska militärens egen video från när aktivisterna från Rachel Corrie landstiger i Ashdod.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.