Malek jobbar numera som Sarah Palins rådgivare.
1 av 4
Malek jobbar numera som Sarah Palins rådgivare. - Foto: Ross. Franklin/Scanpix
Nixon ville ha koll på judarna inom regeringen.
2 av 4
Nixon ville ha koll på judarna inom regeringen. - Foto: Anonym/Scanpix
Fred Malek - Richard Nixons "juderäknare".
3 av 4
Fred Malek - Richard Nixons "juderäknare".
Malek jobbade även med Bush den äldres presidentkampanj.
4 av 4
Malek jobbade även med Bush den äldres presidentkampanj. - Foto: Gerald Herbert

Sarah Palin-medarbetare hjälpte Nixon rensa regeringen på judar

Nixon: "En icke-jude för att kontrollera judarna".


Republikanen Fred Malek, tidigare kampanjansvarig för George H W Bush presidentkampanj 1992, samt nuvarande rådgivare åt förre vice-presidentkandidaten, tillika konservativa fixstjärnan, Sarah Palin, var också ansvarig för att rensa president Richard Nixons regering på judiska tjänstemän, rapporterar Daily News

Richard Nixon, vars politiska karriär spolades bort 1974 i och med Watergateskandalen, visade även här prov på paranoida tendenser när han 1971 sa åt sin stabschef Bob Haldeman att "regeringen är full av judar", och att "de flesta judar är opålitliga".

Valet av "icke-jude för att kontrollera judarna" föll på Fred Malek, som gav Nixon en lista på ett drygt dussin judiska regeringstjänstemän. De flesta personer på listan avskedades.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).