Tisdag 3 Aug
Stockholm

18 döda på tysk technofestival

Panik utbröt i en tunnel på kärleksfestivalen i Duisburg.
1 av 3
Panik utbröt i en tunnel på kärleksfestivalen i Duisburg. Foto: Markus Schreiber/AP/SCANPIX
Dagen efter är råder sorgestämning på området.
2 av 3
Dagen efter är råder sorgestämning på området. Foto:
Festivaldeltagarna flyr i panik.
3 av 3
Festivaldeltagarna flyr i panik. Foto: AP/SCANPIX

Panik utbröt i en tunnel under en technofestival i Duisburg på lördagen och 10 rapporterades först döda. Men på söndagsförmiddagen stiger dödssiffran - minst 19 personer uppges nu ha omkommit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

DUISBERG. Just nu pågår Love Parade som sägs locka runt 1,4 miljoner besökare till staden. I går rapporterade tyska Der Spiegel att tio personer ska omkommit efter det att panik utbröt i trängseln vid en tunnel.

Under söndagsförmiddagen stiger dödssiffran: 18 personer uppges nu ha klämts ihjäl. Dessutom ska så många som 340 ha skadats, rapporterar tyska Die Welt.

UD har hittills inte fått några uppgifter om att svenskar finns bland de döda eller skadade.

– Vi har inte fått in några uppgifter om att svenskar skulle vara inblandade, säger Anders Jörle, presschef på UD till Nyheter24.

Trots den tragiska olyckan sägs människor fortsätta dansa och festa, omedvetna om olyckan.

Julia van den Hoogen från halländska Kullavik var på semester hos en tysk vän i Bochum, några mil från Duisburg. I går var sista dagen på resan och tillsammans åkte de till Love Parade redan på förmiddagen för att vara säkra på att komma in.

– Vi såg de döda, de var täckta av lakan, och sedan såg vi andra som knappt var vid liv. Det var så fruktansvärt. Jag kunde inte förstå att det var sant, säger ­Julia till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela