1 av 2
- Foto: AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: AP/Scanpix

Körde ihjäl elva människor med traktor

Ännu ett vansinnesdåd skakar Kina.


38-årige Li Xianliang körde på måndagen ihjäl elva människor och skadade 30 under en berusad vansinnesfärd i Yanshi i provinsen Hebei i Kina.

Bråket började med att Li hamnade i konflikt med en kund på sin arbetsplats. Ett bråk som slutade med att Li Xianliang körde över kunden med traktorn.

Sedan fortsatte katastroffärden och förutom att döda elva personer, varav åtta dog direkt och tre avled på sjukhus, skadade han 30 personer och rammade bilar, bussar, butiker och annat.

38-åringen kunde gripas först sedan hans traktor fastnat i samband med att han körde ut på ett fält, uppger BBC.

Vansinnesdådet är en i raden av attacker med dödlig utgång i Kina det senaste året. Bland annat har flera skolbarn huggits ihjäl av ensamma gärningsmän vid flera tillfällen i år.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.